ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Újabb uniós források az Észak-alföldi régiónak

A kormány döntése értelmében újabb, 17 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg az Észak-alföldi régióban - jelentette be Mező Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.
Létrehozva: 2013. szeptember 18., 17:19
nyomtat küld

Városrehabilitációra 8,8 milliárd, telephelyfejlesztésre 4,8 milliárd, önkormányzati utak fejlesztésére 3 milliárd forintot fordíthatnak a nyertes pályázók - tette hozzá.
   
Tájékoztatása szerint a régióhoz tartozó három megyében - Hajdú-Biharban, Jász-Nagykun-Szolnokban, Szabolcs-Szatmár-Beregben - 25 várost érint a városrehabilitációs támogatás. A szociális városrehabilitációs pályázatok esetében kilenc város 3,4 milliárd forint támogatást kap, míg a funkcióbővítő városrehabilitáció esetében tizenhat város kap 5,4 milliárd forint uniós forrást.
   
A szociális típusú városrehabilitáció alapvető célja a városok leromlott vagy leszakadó városrészei hanyatlási folyamatainak megállítása és megfordítása. A rehabilitáció célja, hogy a helyi hátrányos helyzetű lakosság életminősége és esélyei javuljanak, az épített környezet minőségi változáson menjen át.
   
A funkcióbővítő konstrukció célja, hogy mind a helyi és vonzáskörzetben élő lakosság, mind pedig a befektetők, turisták számára vonzó szolgáltató városközpontok alakuljanak ki, amelyek megfelelő szintű gazdasági, kulturális, közösségi, turisztikai szolgáltatásokat képesek biztosítani úgy, hogy hozzájárulnak a munkahelyek bővüléséhez. A mostani fejlesztésekkel a közigazgatási ügyeket is közelebb hozzák az emberekhez járásközpontok, kormányablakok kialakításával. Ennek köszönhetően három új járási székhelyet hoznak létre Újfehértón, Nagykállón és Nyíradonyban, s két új kormányablakot is kialakítanak Hajdúböszörményben és Nyírbátorban - ismertette a részleteket Mező Ferenc.
   
Elmondta azt is, hogy a 90 nyertes pályázó után 73 vállalkozás nyert forrást telephelyfejlesztésre, összesen 4,8 milliárd forint összegben, míg 12 pályázó önkormányzati utak felújítására fordíthat összesen 3 milliárd forintot a régióban.
   
Bodó Sándor (Fidesz), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke arról számolt be, hogy a funkcióbővítő városrehabilitáció keretében Hajdú-Bihar megyében hat város - Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Püspökladány, Hajdúnánás, Nyíradony, Berettyóújfalu - kap több mint 2 milliárd forint uniós forrást, míg a szociális célú városrehabilitáció keretében két város - Hajdúhadház és Hajdúböszörmény - kap közel 800 millió forintot.
   
Önkormányzati utak Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón, Mikepércsen, Balmazújvárosban, Nyíradonyban és Nyírbátorban újulhatnak meg Hajdú-Biharban a plusz forrásokból - fűzte hozzá Bodó Sándor.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések