ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Tarlós: A 4-es metró története egyre egyszerűbb lesz

Aláírta csütörtökön a BKV és a Swietelsky vezetője Budapesten a 4-es metró építésével kapcsolatos többletkövetelésekről szóló megállapodást.
Létrehozva: 2013. szeptember 19., 13:11 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 19., 13:12
nyomtat küld

A dokumentumokat Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója, és Bognár Árpád, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezetője Tarlós István főpolgármester jelenlétében írta alá. Tarlós István az aláírás előtt újságíróknak azt mondta, a 4-es metró története egyre egyszerűbb lesz. Hozzátette: ami történik, az folyamatos kármentés, ami nem annyira látványos, de annál nehezebb feladat. Emlékeztetett, hogy korábban az Alstom-szerződést "mentették meg", a Siemens időalapú többletköveteléseit pedig 70 millió euróról 30 millió euróra sikerült módosítani.
       
A Swietelskyvel kötött megállapodásról azt mondta, hogy a tárgyalások nem voltak könnyűek, de korrekt egyeztetést követően az időalapú követeléseket 16,7 milliárd forintról 9,7 milliárd forintra csökkentették, és a műszaki követelés 2,8 milliárd plusz 892 milliós összegét is jelentősen mérsékleték, emellett pedig a cég vállalta, hogy 2014. március 31-ig befejezi a munkálatokat. A többletkövetelések főként három területen jelentkeztek: a Rákóczi tér és Kálvin téri szerkezetépítési munkáknál és az állomások belső beépítési munkáinál. A módosított szerződéseket jóváhagyta KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt., a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Zrt. és a kormány is.
   
Bognár Árpád ügyvezető azt mondta, példátlanul hosszú és sok vitával, fesztültséggel teli időszakot zárnak le a szerződés aláírásával, amelyben a követelések jelentős részét rendezni tudják. Jelezte, hogy a hosszú évek óta megoldatlan problémák és a korábbi ciklusokban megkötött, városra nézve hátrányos szerződések miatt kaotikus helyzet állt elő, de most a korábbi évekkel ellentétben a megoldás felé mozdultak el, így a vitákat lezárhatják és határidőre befejezhetik a metrót.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések