ajánlott oldalak

Akár 100 ezer forint is megtakarítható

Védjük meg a rezsicsökkentést címmel tartott sajtótájékoztatót, majd lakossági fórumot szeptember 18-án Esztergomban, a Pézsa Tibor Sportcsarnokban dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár és Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
Létrehozva: 2013. szeptember 19., 16:47 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 19., 16:50
nyomtat küld

Völner Pál kifejtette a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, hogy a több mint 2,2 millió aláírás hatására folytatja a Fidesz-KDNP kormányzat a rezsicsökkentés folyamatát, melynek következő lépéseként november elsejétől a gáz-, a villamos- és a távhő lakossági költsége további 11,1 százalékkal csökken. Az államtitkár hangsúlyozta, a családok számára a rezsicsökkentés akár évi százezer forint megtakarítást is jelenthet, ezt az összeget pedig így a megélhetésre tudják fordítani a családok, és nem kiviszik az országból a nagy szolgáltatók profitként.

A sajtótájékoztató az államtitkár megerősítette a kormányzat azon tervét, mely a közszolgáltatók nonprofittá alakítását irányozza elő. Völner Pál kitért arra, hogy a tervezet szerint, amennyiben nyereséges egy közszolgáltatás, akkor annak a nyereségét kötelezően a közszolgáltatások javítására kellene fordítania és nem profitként realizálni.

A sajtótájékoztatót Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese és Völner Pál választókerületi elnök a rezsicsökkentést okozó, korábbi kormányok rossz döntéseiről, illetve a 2010-es választás óta eltelt idő eredményeiről is tájékoztatták a jelenlévőket, majd kérdésekre is válaszoltak. Így egyebek közt Esztergom jelenlegi helyzetéről és Tétényi Éva polgármester szerepéről is.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy Tétényi Éva polgármester asszony sajátságos stílusa nem a város érdekét szolgálja, a médiában való folytonos szerepléséért feláldozott munkavégzés, a város költségvetésének alá nem írása és Esztergom anyagi helyzetének a csődeljárással való ellehetetlenítése mind az alkalmatlanságát jelzik.

Völner Pál ugyanakkor rámutatott, hogy Esztergom széleskörű összefogás kilábalhat a bajból, aminek jó előjele az állami gondoskodás egyik legnagyobb eredménye, a városi adósság több mint felének az átvállalása, valamint kiemelt jelentőségű befejeződött és tervezett beruházások. Így a leendő teherkomp és az M1-es autópályát és Esztergomot összekötő út megépítése, a Suzuki új modelljének a gyártása, az Esztergom-Budapest Nyugati pályaudvart összekötő vasúti hálózat fejlesztése vagy a szeptember 20-án átadandó automata kerékpár kölcsönző rendszer is.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ