ajánlott oldalak

Balla Mihály: Tovább csökken a rezsidíj

Már az idei fűtésszezonban is érzékelni fogja a lakosság a húsz százalékos rezsidíj csökkenést – mondta Cegléden Balla Mihály, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Országosan 2,2 millió, a Dél-Pest megyei körzetben pedig mintegy húszezer aláírás gyűlt össze a rezsicsökkentés védelmében.
Létrehozva: 2013. szeptember 20., 09:44 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 20., 09:45
nyomtat küld

Éves szinten akár százezer forintot, vagyis majdnem egy havi jövedelmet is megspórolhatnak a családok a rezsicsökkentés következtében – mondta Balla Mihály szerdán, az egyébként ünnepi lázban égő, Kossuth-napokra készülő Cegléden. A Fidesz frakcióvezető-helyettese azért látogatott a Dél-Pest megyei térség legnépesebb városába, hogy tájékoztassa a fejleményekről azokat, akik a kormány és a Fidesz-KDNP pártszövetség aláírásgyűjtő akcióját segítették, illetve hogy még inkább népszerűsítse a kezdeményezést. Balla Mihály elmondta: az elmúlt hónapokban Magyarországnak meg kellett vívni a küzdelmeit a multinacionális cégekkel, energiaszolgáltatókkal, hogy a lakhatás lakosságra nehezedő terhein könnyíteni tudjanak.

A rezsiköltségek csökkentése több lépcsőben valósul meg, az áram és vezetékes gáz fogyasztói árának tíz százalékos mérséklését újabb 11,1 százalékos vágás követi, ezúttal azonban már a víz, PB gáz, a szemétszállítás, és a kéményseprés is olcsóbb lesz. Ez összességében húsz százalékos rezsidíj-csökkenést eredményez majd, ami már az idei fűtési szezon beálltával érezteti a hatását a családoknál.

A díjcsökkentésnél azokra is gondolnak, akik főképp fával vagy szénnel fűtenek: egy kormányzati munkacsoport azon dolgozik, hogy ezeket az energiahordozókat is olcsóbbá tegyék ugyanennyivel – mondta el a fórum előtti sajtótájékoztatón, újságíróknak Balla Mihály. 2011-ben még együtt emlegették hazánkat Görögországgal, ma azonban Magyarország jobban teljesít, ezért lehetőség nyílik a lakosság terheinek csökkentésére – fogalmazott a Fidesz frakcióvezető-helyettese, hozzátéve: az előző kormány idején a gáz ára a háromszorosára, az áramé pedig a duplájára emelkedett.

A rezsicsökkentés védelmében indított aláírásgyűjtést az országban 2,2 millióan, a Ceglédet, Nagykőröst, Abonyt, és több községet is magában foglaló Dél-Pest megyei választókörzetben pedig mintegy húszezren támogatták.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ