ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Ingyenes Wi-Fi Hidegkút kapujában

Újabb közterületen nyújt a II. Kerületi Önkormányzat ingyenes internet-elérési lehetőséget. Szeptember 20-án délelőtt a Bánffy György Emlékparkban a rendszer beüzemelése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Láng Zsolt polgármester elmondta: immár több, mint 24 ezer négyzetméternyi közterületen kapcsolódhatnak a II. kerületben díjmentesen a világhálóra az arra járók az önkormányzat jóvoltából.
Létrehozva: 2013. szeptember 20., 13:20 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 20., 13:42
nyomtat küld

Az ünnepélyes átadásra eljöttek az – önkormányzat támogatásával, Pesthidegkúton működő – Internet kortalanul tanfolyam lelkes résztvevői is. Láng Zsolt köszöntőjében elmondta: az internet világa ma már nem csak a fiatalok számára jelent izgalmas és felfedezésre váró élményeket. A II. Kerületi Önkormányzat másfél évvel ezelőtt két bel-budai részen, a Mechwart ligetben és Lövőház utcában alakította ki ingyenes Wi-Fi-rendszerét. A hálózat szeptember 20-án a – Hidegkút kapujában 2010-ben átadott – nyolcezer négyzetméteres parkkal egészült ki.

Láng Zsolt sajtótájékoztatót tart a Bánffy György Emlékparkban

A rendszer elindításával egyidőben a park névadójáról, Bánffy Györgyről is megemlékeztek. Az új Wi-Fi szolgáltatás teszteléseként, az interneten megtalálható felvételről a felejthetetlen színművész tolmácsolásában Ballasi Bálint sorai szólaltak meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bánffy György özvegye, Sátory Tilda asszony is.

A II. kerületben a Wi-Fi-elérést biztosító területeken fél óráig bárki ingyen kapcsolódhat a világhálóra, a II. Kerület Kártyával rendelkezőknek két óra díjmentes internet-használatot biztosítanak. A tavaly átadott és hamar népszerűvé vált Mechwart ligeti szolgáltatásnál közel 200 kerületkártyás lakos kérte már eddig a regisztrációját a Wi-Fi-eléréshez.

A nyári időszakban átlagosan napi 50-60 felhasználó vette igénybe a hálózatot a Lővőház utcai és a Mechwart ligeti antennák által lefedett területen. A felhasználás időtartama átlagosan 18 perc, a kerületkártyás felhasználók pedig átlagosan 30 percet használják a szolgáltatást.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések