ajánlott oldalak

Varga: Tartható hiányszámot fogadtunk el

Minden esély megvan rá, hogy a költségvetés hiánya 2014-ben is 3 százalék alatt maradjon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Létrehozva: 2013. szeptember 24., 08:15
nyomtat küld

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ATV-ben azt mondta, a kormány 2014-re olyan költségvetést tervez, amely biztosítja, hogy egyetlen terület támogatása se legyen kevesebb, mint idén, de közben továbbra is az Európai Unió által elvárt szint alatt maradjon a költségvetési hiány.

„Jelentős mértékű tartalékot fogunk beállítani a költségvetésbe és ha 2013-ban a 2,9-es hiányt biztosítani tudjuk, akkor minden esély meg van arra, hogy jövőre is 3 százalék alatt maradjon a hiány. Olyan hiányszámot fogadtunk el, ami szerintem tartható lesz” – fogalmazott a miniszter.

Jövőre nem vezetnek be új adót

Varga Mihály szerint az idei első félév gazdasági adatai bíztatóak. A beruházások és a foglalkoztatás nőtt, az építőipar – ahogy ő fogalmazott: életjelet mutat, és bővült a gazdaság is. A Nemzetgazdasági Minisztérium jövőre 2 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos inflációval számol. Elemzők szerint a hatvanas évek vége óta nem volt arra példa, hogy ilyen alacsony inflációval tervezzék a magyar költségvetést. A nemzetgazdasági miniszter szerint jövőre kisebb adóváltozások ugyan lehetnek, de új adót nem vezetnek be. A költségvetés tervezete szeptember végén kerülhet a parlament elé.

(hirado.hu - fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ