ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Régióközponti szerepét erősítené 2020-ig Debrecen

Debrecen régióközponti szerepének megerősítése a város fő célja a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszak fejlesztéseivel - mondta Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester szerdán a debreceni településfejlesztési koncepció tervezési folyamatának indulása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. szeptember 25., 14:16 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 25., 15:17
nyomtat küld

A politikus az MTI érdeklődésére kifejtette: nem szeretnének alább adni az előző időszak volumenéből, amikor mintegy 50 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Debrecenben. Ezekből a fejlesztésekből részesült mások mellett az önkormányzat, a Debreceni Egyetem, helyi gazdasági társaságok és civil szervezetek, intézmények is - részletezte.
    
A településfejlesztési koncepció tervezési folyamata - amelyre 40 millió forint támogatást nyert a város - október végéig tart, a konkrét projekteket is tartalmazó integrált városfejlesztési stratégia pedig jövő májusban kerülhet a városi közgyűlés elé.
    
Tavaszig lakossági fórumokon és más csatornákon igyekszik a tervezést végző Eurorégió Ház Kft. és az Innova Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség összegyűjteni az igényeket és feltárni a megoldandó problémákat. Egy év múlva juthat el a fejlesztési stratégia addig, hogy konkrét projektek pályázati előkészületeihez is hozzáláthassanak - mondta Pajna Zolán.
    
A 2014-2020 közötti EU-források lehívását megalapozó dokumentum végleges kidolgozására az egyes szakterületeken működő gazdasági szereplők, szakemberek és civilek bevonásával bizottságokat állítanak majd fel. Ilyen lesz terület például az oktatás, a kultúra és a sport, valamint a gazdaság- és kutatásfejlesztés, a környezetvédelem és energetika, illetve a közlekedés.
    
Pajna Zoltán szólt arról is, hogy a most záruló hétéves időszak tapasztalatait figyelembe véve a bürokrácia leépítésére, az adminisztratív teendők csökkentésére külön figyelnek majd, hiszen szeretnék sokkal gyorsabban és hatékonyabban lehívni az elérhető forrásokat.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések