ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Digitális kijelzők tájékoztatják az utasokat a buszmegállókban Kaposváron

A vidéki városok közül elsőként Kaposváron tájékozódhatnak az utasok 41 nagy forgalmú autóbuszmegállóban digitális kijelzőkön az ott megálló buszjáratokról - hangzott el a rendszert bemutató szerdai sajtótájékoztatón a somogyi megyeszékhelyen.
Létrehozva: 2013. szeptember 26., 08:15
nyomtat küld

A kaposvári közösségi közlekedés színvonalának javítását célzó - az Európai Unió által 90 százalékban támogatott - 570 millió forintos fejlesztésről egy úgynevezett dinamikus utastájékoztatóval felszerelt autóbusz-megállóban tájékoztatták a sajtó képviselőit.
   
A tábla információt ad a buszok érkezéséről, azok végállomásáról, és arról is, hogy melyik busz alacsonypadlós, azaz mozgássérültek, kerekes székesek, babakocsival közlekedők számára is könnyen igénybe vehető.
   
Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a legforgalmasabb buszvárókat napelemmel működő utastájékoztatóval szerelték fel, a központi autóbusz-állomáson pedig két nagyméretű elektronikus tájékoztatót helyeztek el.
   
Veizer Jánosné, a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a fejlesztés részeként valamennyi autóbuszt új fedélzeti számítógéppel szerelték fel, hangos tájékoztató segíti az utasokat, továbbá valamennyi járaton ingyenes a wi-fi.
   
A vezérigazgató elmondta, hogy munkanapokon 842 buszjáratukon mintegy 30 ezer utas közlekedik. "A fejlesztéseknek köszönhetően meglévő járműparkunk hatékonyabban működhet, a kiszolgálás pedig magasabb színvonalú lesz" - tette hozzá.
   
Lakatos András, a T-Systems Magyarország Zrt. közlekedési értékesítési szektorigazgatója elmondta, ez az egyik legkorszerűbb rendszer, és elsőként Kaposváron működik az országban. Egy saját fejlesztésű szoftverük segítségével lehetővé teszi a felhasználó, azaz a kaposvári közlekedési társaság számára, hogy meg tudja tervezni a menetrendet a kapacitásaihoz mérten és az utasok elvárásainak megfelelően. A forgalomirányítók követhetik a járatok helyzetét a térképen, adatokat kaphatnak a jármű állapotáról és szükség esetén kapcsolatba léphetnek a járművezetővel, a buszok helyzete pedig az interneten is követhető.
   
A beruházásban felújítottak 59 buszvárót, építettek négy autóbuszöblöt, továbbá 36 nagy forgalmú megállóhoz 196 kerékpártámaszt is kihelyeztek.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések