ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Mérséklődött a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében

Augusztusban 8009 álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában, 1,2 százalékkal kevesebb, mint egy hónappal korábban - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja szerdán az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. szeptember 26., 08:23
nyomtat küld

A nyár utolsó hónapjában a gazdaságilag aktív népesség 6,6 százaléka volt nyilvántartott álláskereső. A mutató Szombathely térségében volt a legalacsonyabb, mintegy 5,4 százalék, míg Vasvár körzetében a munkanélküliségi ráta elérte a 12 százalékot.
   
Az álláskeresők 34 százaléka legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezett, háromtizedük járt korábban szakmunkásképzőbe, 29 százalékuk pedig a középiskolát végezte el. Az álláskereső diplomások aránya volt a legalacsonyabb, mintegy 7 százalék.
   
Az álláskeresők négytizede volt jogosult álláskeresési vagy szociális ellátásra, 1966-an pedig foglalkoztatás-helyettesítő támogatásban részesültek.
   
Az álláskeresők közül több mint 2 ezren huzamosabb ideje (legalább 1 éve) nem tudtak munkába állni. A munkahelykeresés elhúzódása a nők körében jellemzőbb, mint a férfiaknál; augusztusban a nők 26,8 százaléka, míg a férfiak 23,2 százaléka volt tartós munkanélküli. A legkedvezőtlenebbek az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők elhelyezkedési esélyei, több mint 30 százalékuk tartós munkanélküli. Az álláskeresők közül a legveszélyeztetettebbek az 50 év felettiek, négytizedük már legalább 1 éve nem dolgozott.
   
A nyár utolsó hónapjában a regisztrált álláskeresők 14,4 százaléka volt pályakezdő; közel 1160 fiatal (3,1 százalékkal több, mint júliusban) keresett munkát a kirendeltségek segítségével. Január óta minden hónapban legalább 20-30 százalékkal magasabb volt a pályakezdő álláskeresők száma, mint egy évvel korábban.
   
A foglalkoztatók augusztusban 1654 (80 százaléka nem támogatott) új álláslehetőséget jeleztek a kirendeltségeken, 7,7 százalékkal többet, mit az előző hónapban. Az elsődleges munkaerő-piacon 20 százalékkal több üres álláshely volt a megyében, mint júliusban. A nem támogatott munkalehetőségek több mint négytizedét a munkaerő-kölcsönző cégek, közel egyharmadát pedig a hívásfogadó központ kínálta. 
   
A közfoglalkoztatás keretében mintegy 210 dolgozóra jeleztek igényt a kirendeltségeken. A támogatott álláshelyek száma ugyanakkor 23 százalékkal csökkent a júliusihoz képest, amely részben azzal magyarázható, hogy a diákok számára meghirdetett nyári munkaerő-piaci program keretében az előző havinál kevesebb munkalehetőséget kínáltak az önkormányzatok, illetve a fenntartásukban lévő intézmények.
   
A program keretében júliusban 233, augusztusban 87 nappali tagozatos tanuló számára nyílt lehetőség a munkavállalásra. Az Első munkahely garancia program keretében 26 pályakezdő számára kínáltak üres állást a munkáltatók.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések