ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kövér László: Ez a mi huszonöt évünk

Fél év van előttetek és 25 év mögöttetek. Azt kérem tőletek, hogy legyetek büszkék erre a huszonöt évre. Legyetek büszkék arra, hogy negyedszázada egy történelmileg is mérhető korszaknyi idő óta létezünk, és minden körülmények között talpon tudtunk maradni - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombaton, a Fidesz 25. tisztújító kongresszusán, a Millenárison. Képgalériánk megtalálható itt.
Létrehozva: 2013. szeptember 28., 11:29 | Utoljára frissítve: 2013. szeptember 29., 10:40
nyomtat küld

Sokszor éreztük úgy, hogy az előttünk álló fél év, az előttünk álló választás sorsdöntő lehet az ország, s a magunk számára, s valóban, mindig az is volt. Nálunk eddig minden választás nem az ország következő négy évéről, hanem a jövőjétől, sőt 2002-től egyre inkább a puszta létéről, fogyatkozó esélyeink megtartásáról, vagy elherdálásáról, szabadságról, függetlenségről, nemzetről, a legalapvetőbb európai civilizációs értékeink és ezeréves megtartó hagyományaink elvesztéséről vagy megvédéséről, Istenről, hazáról, családról szólt. Erről szól a következő választás is – fogalmazott Kövér László, hozzátéve, „minden választás fordított a Fidesz sorsán is”.

Kövér László beszéde a Fidesz kongresszusán

Fél év van előttetek és 25 év mögöttetek. Azt kérem tőletek, hogy legyetek büszkék erre a huszonöt évre. Legyetek büszkék arra, hogy negyedszázada egy történelmileg is mérhető korszaknyi idő óta létezünk, és minden körülmények között talpon tudtunk maradni - intézte szavait a kongresszus tagjaihoz Kövér László. A kormánypárti politikus köszöntő beszédében kitért rá, a rendszerváltás kezdetén „rajthoz álló pártok a KDNP kivételével mind elhullottak a Fidesz mellől”. Az Országos Választmány elnöke megjegyezte, Magyarországon és a volt szocialista országok politikai életében is alig találni olyan erőt, amely a rendszerváltozások kezdete óta létezik.

Legyetek büszkék arra a következetességre és hűségre, ami az alapvető értékekben és célokban mindvégig jellemezte ezt a politikai közösségét – szólt a jelenlévőkhöz Kövér László, aki hangsúlyozta, a Fidesz „nem adta el magát soha, semmilyen árért senkinek”. Ennek az országnak a függetlenségét akartuk és akarjuk, ahogy 1989. június 16-án, a Hősök terén, az oroszokkal szemben, úgy ma az arctalan és felségjelzés nélküli nemzetközi hatalmak alávetési kísérleteivel szemben, néha pedig némely nem arctalan, inkább arcátlan brüsszeli  bürokratával szemben – mondta a fideszes politikus.

Fotók: fidesz.hu

Legyetek büszkék a közösség következetes antikommunizmusára és arra, hogy nemcsak szemben állunk a hóhérok és a hazaárulók örököseivel, hanem mi tettük a legtöbbet azért, hogy egyszer és mindenkorra ne csak a kommunizmus, de a posztkommunizmus korszakát is lezárhassuk végre – folytatta az előző gondolat kapcsán Kövér László, aki szerint a Fidesz mindig is egy polgári Magyarországért küzdött, ha kellett, akkor ellenzékben, ha lehetett, akkor kormányzó erőként. 

Legyetek büszkék arra a teljesítményre, amit ez a közösség magáénak mondhat megalakulásától a 94-es talpon maradásáig. Legyetek büszkék az 1998-2002 közötti kormányzásunkra, arra, hogy kormányzati tapasztalat híján is olyan négy évünk volt, amely az 1990 utáni legjobb, legreménykeltőbb ciklusa volt ennek az országnak – jelentette ki az Országos Választmány elnöke. Kövér László úgy folytatta, arra is büszkének kell lenni, hogy miután a baloldali kormányok tönkretették azt, amit az első Orbán-kormány felépített, a pártnak maradt ereje felállni és újrakezdeni; és ebből a kudarcból is megerősödve, Kelet-Közép-Európa legerősebb és legszervezettebb pártjaként került ki, amely újabb három évnyi kormányzás után elmondhatja magáról, hogy tudott élni azzal a lehetőséggel, amit a választók kétharmados felhatalmazása jelent.

A fideszes honatya szerint „történelmi léptékű átalakulást vittek végbe”, végrehajtották a rendszerváltozás korrekcióját, megújították az országot, amelyet a szakadék széléről kormányoztak újra vissza egy emelkedő pályára. Elfogadtuk végre az Alaptörvényt, megteremtettük a nemzet határokon átívelő egyesítésének közjogi alapjait, s mindezt annak köszönhetően mondhatjuk ma el, hogy nem hiányzott belőlünk a következetes, meg nem alkuvó politikához, cselekvéshez elengedhetetlenül szükséges bátorság – húzta alá Kövér László.

Ez a mi huszonöt évünk. Hibáinkkal, gyarlóságainkkal és botlásainkkal is vállalható, mert ennek az országnak a jövőjét akartuk szolgálni, és erőnkhöz, képességeinkhez mérten tettük is azt. Ne csak büszkék legyetek rá, legyünk méltóak is rá – mondta Kövér László. A kormánypárti politikus arról is beszélt, azok, akik szemben állnak a Fidesszel, „jogutódai és szellemi örökösei 56’ vérbefojtóinak, azok, akik a forradalom 50. évfordulóján is terrorlegényeket szabadítottak a saját népükre”. Ők azok, akik a magyarokkal szemben bárkit kiszolgálnak, hol keleten, hol nyugaton, és akik bárkit segítségül hívnak saját hazájukkal szemben, hol keletről, hol nyugatról, akik kiárusítják, eladósítják, szétlopják az országot, valahányszor hatalomra kerülnek, akik mindig megpróbálják szembeállítani a magyart a magyarral. Akik hazudnak reggel, éjjel meg este, akiknek ma sincs más esélyük, minthogy megpróbálják lejáratni, bemocskolni kiszemelt áldozataikat, és hisztériát kelteni, hogy ne legyen esély a józan mérlegelésre, mert tudják, minden józan gondolat irtózik attól, hogy ők még egyszer kézbe kaparinthassák az országot – fűzte hozzá a fideszes honatya.

Ne hagyjuk, hogy az ország ismét haramiák prédájává váljon. Huszonöt évet küszködtünk végig, hogy elmondhassuk, ha meg tudjuk tartani az emberek bizalmát a következő négy évre, akkor végleg lezárhatunk egy korszakot Magyarország történetében - folytatta Kövér László, aki egy politikai bölcsességet idézett, miszerint „a kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik”.

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint egy olyan polgári országot kívánnak megvalósítani, amely önmaga tengelye körül forog: egy magyar országot.  Előttünk az áttörés esélye. Fél évnyi türelmes, kitartó erőfeszítésre vagyunk tőle. Adjon Isten hozzá mindannyiunknak jó erőt, egészséget és bölcsességet – zárta beszédét Kövér László.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések