ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A kormány kinyitja az emberek előtt az elzárt területeket

A kormány kinyitja az emberek előtt az elzárt területeket, így például az eddig elzárt turistautakat, erdei utakat - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. látogatói központ és vadászkápolna avató ünnepségén Olaszfalu-Alsóperén szombaton.
Létrehozva: 2013. szeptember 28., 13:34
nyomtat küld

A közigazgatási és igazságügyi miniszter azt mondta: a Verga Zrt. nem csak kinyitja kapuit a látogatók előtt, hanem beruházásokkal járul hozzá a közjóhoz. A Magas-Bakonyban egy turisztikai, illetve vadászközpontot hoznak létre, megvalósítva a cégnek azt a küldetését, hogy azok is betérhessenek ide, akik nem vadászni jönnek és nem az erdészeti szakma képviselői. Ez a kezdeményezés illeszkedik ahhoz a kormányzati elképzeléshez, hogy az elzárt területeket, így például az eddig elzárt turistautakat, erdészeti területeket, erdei utakat megnyissák a turisták előtt - közölte.
   
Papp Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke arról beszélt, hogy az erdőket sokoldalúan kell hasznosítani, a gazdasági és természetvédelmi célok mellett az üdülési, rekreációs lehetőséget is biztosítani kell.
   
Tengerdi Győző, a Verga Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett, hogy a cég tavasszal hirdette meg a Jövő a kezünkben van című közjóléti programját, amelynek során közel félmilliárd forintból kilátók, erdei tornapályák, túraútvonalak, kerékpárutak, erdei iskolák épülnek és újulnak meg, valamint a vadászati kultúrához kapcsolódó rendezvényeket támogatnak. Ennek keretében jött létre az alsóperei Bakony zöld szíve központ: egy 40 millió forintból megépült fedett szabadtéri színpad, a Szent Imre-kápolna, ami 30 millió forintból jött létre, a felújított Nádasdy arborétum, ahol most a beruházás keretében a nemzet összetartozását jelképező, fenyőfából ácsolt nyolcméteres Magyarság Keresztjét állítottak fel, s ugyancsak az arborétumban kapott helyet az újonnan kialakított Példaképek Emlékparkja, ahol a neves vadász és erdész elődök emlékére az erdőgazdaság 12 fát ültetetett.  Ezen kívül 75 millió forintból 240 négyzetméter alapterületű látogatóközpont is épült, ahol olyan ritkaságokat tekinthetnek meg az érdeklődők, mint például hat, egészben preparált oroszlánt, két leopárdot, egy krokodilt és több vállmontázsos orrszarvút.
   
Az alsóperei beruházás elemeit szombaton adták át. A vadászkápolnát ökumenikus istentisztelet keretében Márfi Gyula veszprémi érsek, Steinbach József református, valamint Szemerei János evangélikus püspök áldotta meg és szentelte fel.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések