ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Átadták az ország első önkormányzati fenntartású ökumenikus óvodáját

Átadták az ország első önkormányzati fenntartású ökumenikus óvodáját a főváros II. kerületében, a Völgy utcában kedden. A 300 személyes óvoda a katolikus, a református és az evangélikus felekezet felügyeletével működik.
Létrehozva: 2013. október 1., 12:49 | Utoljára frissítve: 2013. október 1., 15:54
nyomtat küld

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester beszédében elmondta, hogy elsősorban a növekvő gyermeklétszám tette indokolttá az óvoda épületének felújítását és bővítését. Az ökumenikus jelleget pedig a kerületben élő családok lelki, hitbéli igényéhez igazították.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere azt hangsúlyozta, szerencsésen találkozott az önkormányzat és az ökumené, hiszen az egyik a lokalitást, a másik az univerzalitást képviseli.
   
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kerületi lakosként az óvoda átadásán örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat úgy döntött, a korábban is óvodaként funkcionáló épületet átveszi, és továbbra is a gyerekek nevelését szolgáló intézményként működteti.
   
Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója elmondta, hogy korábban az épület a Magyar Rádió óvodája volt, most pedig a II. kerületi önkormányzat bérli az épületet. Böröcz István hangsúlyozta, hogy az MTVA elkötelezett a gyermekek ügye iránt, ennek már számos bizonyítékát adta, és a kerülettel is szoros az MTVA kapcsolata.

A felújítás után a Völgy utcai óvodába 10 csoportban 300 gyermek jár majd. A júniusban kezdődött rekonstrukcióban elvégezték a lapos tető és a tetőteraszok hőszigetelését, mindenütt kicserélték az elavult padlóburkolatot, a belső üvegfelületeket biztonságossá tették. Felújították az óvoda kertjét, a tereplépcsőket és az alagsori foglalkoztató előtti játszóteraszt is.
   
Az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította a felújítás összköltségét, 600 millió forintot. Az óvodában jelenleg öt csoportból egy protestáns, négy pedig katolikus.
   
Szintén kedden adták át a II. kerületi önkormányzat Labanc utcai óvodáját, száz hellyel. Ott négy foglalkoztató szobát, egy tornaszobát és egy ebédlőt alakítottak ki.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések