ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Tudományos park elektronikus alapkövét helyezték el Debrecenben

Csaknem 4 milliárd forint összköltségű tudományos park alapkövét helyezték el kedden Debrecenben, a National Instruments (NI) Hungary Kft. debreceni telephelyén; ez volt az első hazai elektronikus alapkőletétel, amelynek segítségével nyomon követhető a beruházás folyamata - közölte Ábrahám László, az NI Hungary ügyvezető igazgatója a ceremónia alkalmából.
Létrehozva: 2013. október 1., 16:41 | Utoljára frissítve: 2013. október 1., 18:14
nyomtat küld

 A hatezer négyzetméter alapterületű Science Park magvalósításához mintegy 2 milliárd forintos támogatást nyert a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán - tette hozzá az igazgató. A létesítményben 300 ember, többségében kutató-fejlesztőmérnök fog dolgozni.
    
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a jövőbe vetett bizalom jelének nevezte, hogy a texasi székhelyű cég, amely 2001-ben telepítette első tengerentúli gyárát Debrecenbe, ismét fejlesztésbe kezd Magyarországon.
    
Czomba Sándor szerint "az a technológia, tudás, amit az NI képvisel, a szakképzésen, a felnőttképzésen, az átképzésen és a felsőoktatáson keresztül valósulhat meg".
    
Hozzátette: erre lehet alapozni Magyarország jövőjét, ezért alakul át a szakképzés és a felnőttképzés, hogy gyakorlatorientálttá tegyék a tudást.
    
Az államtitkár elismerően szólt a National Instruments tevékenységéről, amely - mint fogalmazott - "sok-sok szaktudással rendelkező embernek ad munkalehetőséget az országhatáron belül".
    
Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere szerint Magyarország felemelkedésének esélye a magas hozzáadott értéket igénylő ipari szolgáltatások fejlesztésében rejlik, amit Debrecen helyi adópolitikájával is támogat.
    
"A National Instrumentsben az emberi elme keresi a pénzt" - mondta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy a cég bevételének 20 százalékát fordítja fejlesztésre, míg a magyarországi átlag alig éri el az 1,5 százalékot.
    
Alex Davern, a National Instruments csoport ügyvezető alelnöke felidézte: nem volt könnyű döntés első termelőüzemük helyének kiválasztása. Európai, dél-kelet-ázsiai, dél-afrikai és több magyarországi helyszín megvizsgálása után döntöttek Debrecen mellett - emlékeztetett az alelnök, aki köszönetet mondott a magyar kormánynak és Debrecennek az NI támogatásáért.
    
Cégükről elmondta: irányítástechnikai rendszereik a repülőgépektől a személygépkocsikig szinte valamennyi közlekedési eszközben megtalálhatóak.
    
A vállalat teljes hardvergyártásának 85-90 százaléka Debrecenben történik, a termékek 99 százalékát exportálják - tette hozzá.
    
Az ünnepségen az alapkőbe bebetonoztak egy dobozt is, amely jeleket sugároz, amikor az építkezésen munkát végeznek. A jelek segítségével egy képernyőn nyomon követhető az építkezés.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések