ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Újraindult a villányi elkerülő út építése

Újraindult a Villányt elkerülő út építése a napokban, a jövő októberig tartó mintegy 2,2 milliárd forintos beruházás a kisváros járműforgalmának csökkentését szolgálja - mondta el Baranya útügyi biztosa szerdán, a kivitelezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. október 2., 13:12
nyomtat küld

Csizi Péter utalt rá, hogy a 4,3 kilométer hosszú, kétszer egysávos út egy évtizedes vágya a villányiaknak. A munka két évvel ezelőtt kezdődött, de a kivitelező csődje miatt tavaly félbeszakadt. Ezért új közbeszerzési eljárást folytattak le, ennek eredményeként a beruházást a Strabag fejezheti be.
   
A 85 százalékos európai uniós támogatást élvező fejlesztésre azért van szükség, hogy Villány belterülete mentesüljön az igen jelentős nehézgépjármű forgalomtól, amely a lakosságot fokozott balesetveszélynek, zaj-, rezgés- és légszennyezésnek teszi ki.
   
A teherforgalom okozta negatív környezeti hatások azonban nem csak a településen élőket, a térségbe látogató turistákat is sújtják. A folyamatosan növekvő forgalom veszélyezteti a település főutcáján kétoldalt sorakozó hangulatos, műemléki védelem alatt álló pincéket, présházakat, és idővel a város vonzerejének csökkenését eredményezheti.
   
Korábbi felmérések szerint a Villányon naponta áthaladó mintegy 4 ezer jármű közül a nehézjárművek részaránya megközelíti a 25 százalékot. Szakemberek azt remélik, hogy a város járműforgalma
az elkerülő úttal a jelenlegi harmadára csökken.
    
Hargitai János, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője szerdán hangsúlyozta: az elkerülő út nemcsak Villány, hanem a dél-baranyai Ormánság közlekedési feltételeinek javítása szempontjából is fontos. A kormánymegbízott emlékeztetett rá, hogy Baranyában tavaly több mint 60 kilométer út újult meg, és fontosnak nevezte a következő parlamenti ciklus végéig az M6/M60-as autópályának a horvát határig történő meghosszabbítását is, melyről a kormány áprilisi, kémesi kihelyezett ülésén döntött.
   
Takáts Gyula, Villány független polgármestere reményét fejezte ki, hogy az elkerülő út használható lesz a jövő évi vörösborfesztvál idején, amelyet a helyiek, valamint a turisták nagy érdeklődése mellett minden év október első hétvégéjén rendeznek.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések