ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Második ütemmel folytatódik a zalaegerszegi városrehabilitáció

Közel 725 millió forintos támogatással, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből folytatódhat a zalaegerszegi városrehabilitációs program, amelynek támogatási szerződését szerdán írták alá a zalai megyeszékhelyen.
Létrehozva: 2013. október 2., 14:10
nyomtat küld

Gyutai Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a belvárosi átépítések első ütemeként átalakult a piactér és környezete, megépült a tehermentesítő út első szakasza, az épületbelső átépítésével elkészült a Csipkeház passzázs, valamint megújították a Kossuth utca burkolatait és zöldfelületeit. Mindezek folytatásaként indulnak el és várhatóan 2015 elejére készülnek el a második ütemben tervezett fejlesztések. A most kezdődő munkálatok során felújítják a vásárcsarnokot, mellette vállalkozói közreműködéssel újból felépítik a korábban elbontott virágudvart. Folytatódik a belvárost északról elkerülő tehermentesítő út építése, több zöldfelülettel átalakul a Dísz tér - de megmarad a város jelképe, a tulipános szökőkút -, továbbá az üzlettulajdonosokkal közösen egységesítik a belvárosi üzletek portáljait - részletezte a polgármester.
   
A sajtóanyagból kiderül: az együttesen csaknem 930 millió forintos beruházáshoz a támogatáson felüli összeget az önkormányzat fejlesztési hitel felvételével finanszírozza.
   
A szerződést aláíró Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője kifejtette: a regionális program 3,8 milliárd forintos keretéből három megyei jogú város nyert támogatást, reményei szerint a régió másik két hasonló városa hamarosan szintén további fejlesztési forráshoz juthat. Hozzátette, hogy a jól elkészített, összehangolt zalaegerszegi városfejlesztés a helyben élők mellett a gazdaság és a turizmus szempontjait is szolgálja.
   
Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta, hogy a zalai megyeszékhely fejlesztése nem csak a helyben élők életkörülményeit javítja. A változások a környékre és az egész megyére egyaránt hatással vannak, és egyúttal munkahelyeket is teremtenek.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések