ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Századvég: a kormánypártok tovább növelték előnyüket

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP tovább növelte támogatóinak arányát mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében, és csökkent a pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya.
Létrehozva: 2013. október 4., 08:49
nyomtat küld

 A szeptember végén telefonos kérdőíves módszerrel, ezer ember megkérdezésével végzett kutatás arra is rámutatott, hogy a korábbi hónapokhoz viszonyítva nőtt a választási részvételi hajlandóság is: a választókorúak 51 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne az azon a héten vasárnap tartandó parlamenti voksoláson.
    
A Századvég mérései szerint a korábbi hónapokkal összevetve a kormánypártok tovább növelték előnyüket, jelenleg a teljes népesség 28 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re.
    
A legnagyobb ellenzéki párt támogatottságában továbbra sincs változás, az MSZP jelenleg 13 százalékon áll. Kismértékben növelni tudta támogatóinak arányát a Jobbik, 8 százalékos a párt támogatottsága. Az Együtt 2014-PM-re, csakúgy, mint a legutóbbi méréskor, a teljes népesség 4 százaléka voksolna. Nem változott az LMP támogatottsága, a lakosok 2 százaléka szavazna a pártra, míg a Demokratikus Koalíció 1 százalékponttal növelte szavazóinak arányát, és jelenleg szintén 2 százalékon áll.
    
A Fidesz-KDNP 50-ről 51 százalékra növelte támogatóinak arányát augusztus óta a biztos pártválasztók körében, emellett erősödött a Jobbik is, jelenleg 14 százalékon áll. Az MSZP támogatottsága változatlanul 23 százalékos, és 2 százalékpontos csökkenés látható az Együtt 2014-PM táborában (6 százalék). A Demokratikus Koalícióra a biztos szavazó pártválasztók 3, az LMP-re 2 százaléka adná a voksát, egyéb pártok támogatottsága 1 százalékos.
    
A pártszimpátiájukban bizonytalanok teljes népességbeli aránya tovább csökkent a Századvég kutatása szerint, jelenleg a választókorúak 42 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések