ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Pokorni: Meg kell adni a tiszteletet mindenkinek

Ahhoz, hogy a Fidesz nyerjen, meg kell adni a tiszteletet mindenkinek, nem lehetünk nagyképűek, pökhendiek, nem sérthetünk senkit a méltóságában. Ez a pártnak nem csak a választók megnyerése, hanem önmaga miatt is fontos - hangsúlyozta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
Létrehozva: 2013. október 9., 12:29
nyomtat küld

Pokorni Zoltán elmondta, hogy nagyjából kétharmad-egyharmad arányban oszlanak el a bizonytalan szavazók a két pólus között, tehát a bizonytalanok maximum 35 százalékát tudják megszólítani a kormánypártok.

"Ez nem azt jelenti, hogy ez megvan, hanem ennyire van esély" - fűzte hozzá a politikus.

"Ha a szavazók összlétszámából levonjuk azokat, akik soha nem mennek el, megnézzük, hogy a maradék ki által megszólítható, ezt pedig hozzáadjuk a biztos pártválasztók táborához, akkor nagyjából 7-9 százalék a Fidesz előnye" - kalkulált a Fidesz alelnöke.

Hozzátette: "ez nem rossz, de nem is akkora szám, amivel bárki hátradőlhetne".

"Ezt az előnyt néhány pökhendi mondattal, egy rossz, megfontolatlan intézkedéssel el lehet olvasztani pár héten belül. Tehát nem árt résen lennie egy kormánypártnak, ha folytatni akarja" - jelezte Pokorni Zoltán.

Mint mondta, ezért is hangsúlyozta a párt tisztújító kongresszusán: ahhoz, hogy a Fidesz nyerjen, meg kell adni a tiszteletet mindenkinek.

"Nem lehetünk nagyképűek, pökhendiek, nem sérthetünk senkit a méltóságában" - szögezte le Pokorni Zoltán.

"Nem csak azért kell ezt tenni, mert számító politikai magatartással magunkhoz akarjuk édesgetni a bizonytalanokat, hanem önmagunk miatt: ez Magyarország legnagyobb politikai ereje, sokgyökerű, tagolt szervezet. E sokszínű politikai erő egyben tartásának az egyik titka a békés egyet nem értés kultúrája. Vagyis nem kell mindenben egyetértenünk. Ha az alapkérdések többségében ugyanazt gondoljuk, akkor megengedhető, sőt, az erőnket adja ez a színesség" - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

A politikus arról is szót ejtett: jobban belelát a napi kormányzati ügyekbe a Fidesz elnöksége azzal, hogy alelnökké választották a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánost.

A politikus szerint az elnökség munkáját a következő időszakban a parlamenti, önkormányzati és európai parlamenti választásokra való felkészülés fogja meghatározni. Pokorni Zoltán a fontos témák közé sorolta a jövő évi költségvetés előkészítését is. Mint fogalmazott, olyan stabil büdzsét kell elfogadni, amely nem csak a választások idejéig működik, megtartja a 3 százalék alatti GDP arányos hiányt, és így biztosítja, hogy az országgal szemben nem indít újabb túlzott-deficit eljárást az Európai Bizottság.

A XII. kerület polgármestereként kitért a Normafa fejlesztésére is, hangsúlyozva: a természetvédelmi követelmények és a helyiek elvárásai alapján kell rendezni a Normafa környékét. Azzal indokolta a tervezett változtatásokat, hogy a megnövekedett forgalom tönkreteszi a népszerű szabadidős helyet.

A helyzet megoldásához javítani kell a tömegközlekedést, így az autók csak a Normafa lábáig mehetnének - mondta Pokorni Zoltán. Hozzátette, az még kérdéses, hogy lesz-e pénz a fogaskerekű vonalának meghosszabbítására. A Normafa fejlesztését megalapozó törvényt szeptember végén fogadta el a parlament. A tervek között szerepel sípálya, sífelvonó, futóknak szánt csomagmegőrző és az extrém sportolóknak, köztük a kerékpárosoknak tervezett elkülönített pálya kiépítése.

(inforadio.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések