ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kövér: Nehéz lesz elfelejteni, ami 2002 után történt

Kövér László szerint a Fidesz a 2002-es választások elvesztése után minden meglepetésre felkészült, így még egyszer nem eshet ugyanabba a csapdába, mint akkor, mert az országnak nincsenek újabb elvesztegetni való évei.
Létrehozva: 2013. október 10., 08:55
nyomtat küld

Az Országgyűlés elnöke erről a Lánchíd Rádióban beszélt csütörtökön, a kormánypárt választmányi elnökeként nyilatkozva. A politikus szerint pártja 2002-ben nem volt "versenyképes" a szocialistákkal az utcai kampányolásban, a hivatalos párttagok száma ugyanis tízezer alatt volt, akiknek csak egy részét tudták mozgósítani. Ez meg is mutatkozott a választások napján, mivel nem tudtak a tízezernél több szavazókör mindegyikébe megfigyelőt küldeni a választások tisztaságának ellenőrzésére. "Megítélésem szerint ez nagyban befolyásolta a végeredményt" - fogalmazott. Kiemelte azt is, hogy ebből a felismerésből és "sokkhatásból" következően az emberek később maguk szólították meg a Fideszt a polgári körökön keresztül. Kövér László szerint így ma a negyvenezres párttagságnál is többen vannak, akik formalitások nélkül is hajlandók támogatni a kormánypárt kampányát.
   
A közvélemény-kutatások Fidesznek kedvező eredményeire vonatkozó kérdésre azt mondta, "ha ez ismét elaltatja az éberségünket, akkor megérdemeljük a sorsunkat". Kövér László szerint ez a Fidesz politikusai mellett a szavazóikra is vonatkozik, mert 2002-ben a közvélemény-kutatásokon a Fideszt támogatók közül nagyon sokan otthon maradtak, mivel úgy gondolták, nincs rájuk szükség, illetve a "kisgazdapárt erkölcsi bomlásán bosszankodva" nem voltak hajlandóak a Fideszre szavazni. Kövér László szerint azonban az akkori választások második fordulója megmutatta, hogy többen voltak az ellenfél szavazóinál, csak "átaludták" az első fordulót. Ez "komoly lecke" volt a Fidesz vezetőinek és szavazóinak egyaránt, "nem beszélve arról a nyolc évről, ami ezután következett, és amit nehéz lesz elfelejteni".
   
Kövér László újabb kérdésre reagálva nem értett egyet azzal, hogy 2002-ben későn kezdték, vagy "ellazsálták" volna a kampányt, mint mondta, azt gondolták, hogy a kormányzásuk eredményeinek bemutatása elegendő lesz "minden rágalom, mocskolódás, uszítás és feszültségkeltés" ellen. A Fidesz választmányi elnöke úgy fogalmazott, igyekeznek továbbra is jól kormányozni és bemutatni, mit veszíthet az ország vereségük esetén, de bármilyen meglepetésre felkészültek, és még egyszer nem eshetnek ugyanabba a csapdába, mert az országnak nincs elvesztegetni való "nemhogy nyolc, de négy, vagy egy éve sem".
   
A kormánypárti politikus az időközi választásokra kitérve elmondta, azokból nem érdemes következtetéseket levonni az országgyűlési voksolásra, de a Baján történtek szerinte jól modellezik milyen "módszerek, fogások" várhatók az ellenzéktől.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések