ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Újabb fejlesztések a debreceni repülőtéren

Az ország legjelentősebb repülőtéri logisztikai fejlesztése zajlik a debreceni repülőtéren - jelentette ki Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere csütörtökön, amikor újabb 333 millió forintos infrastruktúra-beruházást adott át.
Létrehozva: 2013. október 10., 11:48 | Utoljára frissítve: 2013. október 10., 14:25
nyomtat küld

A Xanga csoport befektetésében megvalósuló trimodális - légi-, vasúti- és közúti átrakó - központ nyugati, 12 hektáros területét kiszolgáló belső út- és csapadékvíz-hálózat kialakításához 158 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programja - tette hozzá a polgármester.
   
Kósa Lajos szerint Debrecen gazdaságfejlesztése szempontjából meghatározó jelentőségű a repülőtér és a hozzá kapcsolódó logisztikai központ fejlesztése.
   
Herdon István, a debreceni repülőteret működtető Xanga cégcsoport vezérigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: jelenleg 5-6 milliárd forint értékű beruházás folyik a repülőtéren, aminek része a most elkészült fejlesztés.
   
Hozzátette: a Xanga csoport több mint egy évtizede tölt be aktív szerepet a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Park fejlesztésében, ahol jelenleg közel negyven vállalat működik és mintegy ötezer munkavállalót foglalkoztatnak.
   
Elmondta: a most üzembe helyezett 6700 négyzetméter burkolt felületű belső úthálózat, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszer a központnak a terminál épülettől nyugatra fekvő 12 hektáros részét szolgálja ki.
   
A már elkészült és folyamatban lévő fejlesztések szigetszerűen valósulnak meg a reptér területén, ezért elengedhetetlen azoknak a fő közlekedési útvonalakkal történő összekapcsolása, illetve a reptér, valamint a trimodális központ személy illetve teherforgalmának különválasztása - jegyezte meg Herdon István hozzátéve, hogy utóbbi kapcsán a Közlekedési Operatív Programhoz (KÖZOP) benyújtott pályázatukat elutasították, amit cégcsoportjuk megfellebbezett.
   
A repülőtér a versenyképes, magas hozzáadott értéket előállító iparágakra alapozó gazdaságfejlesztés szempontjából ma már olyan jelentőséggel bír, mint hajdanán a vasút, majd az autópálya. Ezért a nemzetközi légikikötő és környezetének a jövőben is kiemelt szerepet kell kapnia Debrecen város és a régió gazdaságfejlesztési stratégiájában - jelentette ki a Xanga cégcsoport vezérigazgatója.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések