ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Letették a nyíregyházi tömbkórház-beruházás alapkövét

Letették az európai uniós és állami támogatásból megvalósuló, 14,5 milliárd forint összértékű tömbkórház-beruházás alapkövét csütörtökön a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház területén.
Létrehozva: 2013. október 10., 13:05 | Utoljára frissítve: 2013. október 10., 14:34
nyomtat küld

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: a közelmúltban elindított kórházfejlesztési programokkal és az egészségügyi dolgozók béremelésével a kormányzat és a minisztérium tanúságot tett amellett, hogy fontos és egyre épülő terület az egészségügy.
   
A nyíregyházi kórházberuházás keretében 2014 végéig új onkológiai betegellátó részleg, gyermekgyógyászati tömb, valamint szív- és érrendszeri központ épül fel.
   
Az államtitkár a közelmúltban bejelentett országos kórházfejlesztési programra utalva elmondta, hogy Kaposváron és Győrben már "állnak a falak", Nyíregyházán az új egészségügyi komplexum első ütemének avatását pedig a tervek szerint 2014 tavaszán tartják meg.
   
Kiemelt figyelmet fordítanak a nyíregyházi kórház fejlesztése mellett az intézmény konszolidációjára is - tette hozzá.
   
Török Krisztina, a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) főigazgatója arról beszélt, hogy a kórház vezetése a projekt kezdete óta, illetve az építkezések ideje alatt is törekszik a betegellátás színvonalának megőrzésére. Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzat elnöke elmondta, a helyhatóság indította el és lendítette át számos nehézségeken a tömbkórházprojektet, amelyet a kormányzat és a fenntartó fejezett be és vitt sikerre.
   
Az ünnepségen az államtitkár Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Mangol Csilla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházak főigazgatója és Vinnai Győző megyei kormánymegbízott jelenlétében helyezte el a beruházás alapkövét.
   
Az eredetileg 12,3 milliárd forintosra tervezett beruházás kormányzati többlettámogatást kapott, így 14,5 milliárdot költhetnek a fejlesztésre. Így egy 36 ezer négyzetméter alapterületű, a 21. századi követelményeknek mindenben megfelelő kórházat építenek fel, illetve orvosi műszereket és gyógyítást szolgáló gépeket szereznek be.
   
Az onkológiai tömbben sugárterápiás részleget alakítanak ki, a gyermekgyógyászati részlegben radiológia, sürgősségi ellátó, szakrendelők, bronchoszkópos vizsgálók, újszülött osztály kap helyet. A szív- és érrendszeri tömbben citosztatikai laboratóriumot, általános belgyógyászati, nefrológiai, angiológiai, gasztroenterológiai, illetve fertőzőosztályt hoznak létre, intenzív-, valamint rehabilitációs részleggel.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések