ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Páva: Sikertörténet a városi vízszolgáltató működése

A gazdasági eredményeket, az ügyfelek elégedettségét és a fejlesztéseket tekintve is igazi sikertörténet a pécsi vízszolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. négyéves működése - közölte Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely fideszes polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón. Elhangzott az is, hogy elkerülhetetlen a korábban részben francia tulajdonú Pécsi Vízmű felszámolása.
Létrehozva: 2013. október 10., 14:18
nyomtat küld

Páva Zsolt a megyeszékhely vízszolgáltatási feladatainak ellátására 2009 októberében létrehozott Tettye Forrásház Zrt.-ről azt mondta: minden tekintetben jobban teljesít a vállalat, mint elődje, a Pécsi Vízmű Zrt., amelynek a francia Suez Environnement résztulajdonosa volt.
   
Elmondta, a Tettye Forrásház Zrt. amellett, hogy minden évben megőrizte nyereségességét, több hosszú távú fejlesztést is elindított, az elmúlt négy évben összesen 2,6 milliárd forint értékű korszerűsítést végzett el a vízközmű-létesítményeken, és egymilliárd forint áll rendelkezésre a 2014-es felújításokra.
   
Páva Zsolt szerint a Tettye Forrásház megalakításával, illetve a vízszolgáltató visszaszerzésével valamivel több mint hárommilliárd forint maradhatott a pécsiek pénztárcájában 2010 óta, ez az a különbözet, amit a Suez díjképlete alapján vízdíjban kellett volna befizetniük a pécsieknek.
   
A pécsi vízszolgáltató-váltás jogi ügyeinek koordinálására felkért Szabó Iván ügyvéd elmondta: azt tervezték, hogy a Pécs Vízművet s annak leányvállalatait beolvasztják a Tettye Forrásházba. Ebből szinte biztosan nem lesz semmi - jelentette ki Szabó Iván. Ezt azzal indokolta, hogy az átvilágításkor rossz pénzügyi kondícióikat, szabálytalanságokat, törvénytelenségeket fedeztek fel.
   
Az ügyvéd szerint a vízmű nem tartotta be a számlázási jogszabályokat, drasztikus mértékű a vízműnek és leányvállalatainak amortizálódása. Szabó Iván szerint a következő időszakban elkerülhetetlenné válik az egykori pécsi vízszolgáltató felszámolása.
   
A pécsi önkormányzat 2009. október 5-én ellenőrzése alá vonta a vízmű épületét, amelyből kizárták a Pécsi Vízmű Zrt. vezetőit. Ez a lépés azután történt, hogy a szeptember 10-i üzemeltetési megállapodás felbontása után a város közgyűlése Tettye Forrásház Zrt. néven céget hozott létre a vízközművek átvételére az önkormányzati többségi tulajdonú, de francia érdekeltségű Pécsi Vízműtől, miután a felek határidőre nem egyeztek meg a kisebbségi részvénypakett visszavásárlásáról. A város és a vízmű kisebbségi tulajdonosa, a Suez Environnement között azért romlott meg a viszony, mert az önkormányzat szerint a Pécsi Vízmű Zrt. túlságosan drágán szolgáltatott, nem a vízdíj csökkentését, hanem az emelését helyezte előtérbe.
   
Az ügy érintettjei mintegy negyven jogi eljárást indítottak egymás ellen. A Suez 32,3 millió euró, azaz mintegy 10 milliárd forintról szóló beadványt nyújtott be a bécsi választott bírósághoz a Pécsi Vízmű székházának elfoglalásáért és a kiesett bevételért.
   
Páva Zsolt idén április 26-án jelentette be, hogy megegyeztek a francia féllel, s Pécs jelképesen, egy euróért visszavásárolja a Pécsi Vízműnek a francia Suez Environnement vállalatcsoport által birtokolt tulajdonrészét. A korábban követelt tízmilliárd helyett a Sueznek hárommilliárd forint kompenzációt is fizettek, amelyet a kormány biztosított a városnak.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések