ajánlott oldalak

A soroksári rendőrkapitányság létrehozásáról egyeztettek a Belügyminisztériumban

Egyeztetést tartott a Soroksáron létrehozandó új rendőrkapitányságról a kerület vezetőivel Pintér Sándor belügyminiszter - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. október 11., 10:17
nyomtat küld

A közlemény szerint a főváros XXIII. kerületének képviselői átadták a miniszternek azt az október 8-án kelt határozatot, amelyben Soroksár képviselő-testülete a kerületben egy önálló rendőrkapitányság létrehozásáról tett előterjesztést a kormánynak. Pintér Sándor tájékoztatta a kerület képviselőit az önálló rendőrkapitányság létrehozásának feltételeiről.

Az önkormányzat felajánlotta az épület és a technikai eszközök biztosítását, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pedig vállalja a személyi állomány rendelkezésre bocsátását.

A részletek egyeztetése érdekében az ORFK az önkormányzat felé kapcsolattartót jelölt ki, a tárgyalások a rendőrkapitányság létrehozásáról a két fél között folytatódnak - olvasható a közleményben.

A tárgyaláson a Belügyminisztérium részéről jelen volt még Kontrát Károly parlamenti államtitkár, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Soroksár önkormányzatának képviseletében Geiger Ferenc (Civil Egyesület) polgármester, továbbá Orbán Gyöngyi (Fidesz) és Egresi Antal (Fidesz) alpolgármester járt el.

Két héttel ezelőtt egy 36 éves nő holttestét találták meg a soroksári Szigetdűlőn. A gyilkos felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság 14 rendőrből álló nyomozócsoportot hozott létre.

(MTI - fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ