ajánlott oldalak

Több mint egymilliárd forint jut útfelújításra Tolnában

Tolna megyében 1,2 milliárd forintból 18,6 kilométernyi utat újítanak fel a 33 milliárd forintos országos útburkolat-javító program keretében – jelentette be a Tolna megyei útügyi miniszteri biztos hétfőn Bonyhádon újságíróknak.
Létrehozva: 2013. október 14., 10:22 | Utoljára frissítve: 2013. október 14., 11:43
nyomtat küld

Potápi Árpád János, aki Bonyhád polgármestere és a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) is, elmondta: az európai uniós és hazai forrásokból megvalósuló program keretében a 6-os úton Bonyhád és a tolnai-baranyai megyehatár között 10,45 kilométer, a 65-ös úton, Zomba és Kéty térségében 3 kilométer hosszban erősítik meg a burkolatot.

A munkát várhatóan október végén a 6-os úttal kezdik a kivitelezők, és november 10-ig – ha az időjárás engedi, tovább is - dolgoznak; a tervezett befejezés 2014 tavasza – mondta.

Kitért arra: a Tolna megyei program részeként a 6-os út három, legkritikusabb állapotban lévő szakaszát újítják fel teljes szélességben, a főút egyébként a Baranya megyei programban is elsőbbséget élvez.

Az útügyi biztos közölte: a fő- és mellékutakon szükséges legsürgetőbb beavatkozásokról a Magyar Közút Nonprofit Kft. készített jegyzéket, amelyből a polgármesterek javaslatai és a lakosság jelzései alapján választották ki azokat a felújítandó helyszíneket.

A program több alsóbbrendű útra is kiterjed: az útburkolat egyenetlenségeit szüntetik meg, illetve Decsen és Dombóváron felújítják a vasútállomásokhoz vezető utakat.

Potápi Árpád János tájékoztatása szerint Bátán egy – még szintén a 2010-es esőzések miatt - megcsúszott rézsűt 44 méter hosszú támfal építésével állítanak helyre a program keretében.

Közölte azt is, hogy a következő hónapokban az országos közúthálózat 287, kritikus állapotú szakaszán, 530 kilométeren végeznek beavatkozásokat.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ