ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Tarlós: Novemberre elkészül a rendelet

Novemberre elkészülhet a főváros azon új rendelete, amely a szabálysértési törvény módosítása nyomán meghatározza azokat a területeket, ahol tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni - mondta Tarlós István főpolgármester hétfőn sajtótájékoztatón. Hozzátette: szeretné, ha a szabály még az idén hatályba is lépne.
Létrehozva: 2013. október 14., 14:06
nyomtat küld

Közlése szerint a tervezetben felsoroltak bizonyos területeket, amelyeken tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni, ide tartozik egyebek mellett 29 kiemelt aluljáró, hidak, felüljárók, az azokhoz vezető utak, lépcsők, de a lista a kerületek véleménye alapján változhat. Ezek mellett gyermekjóléti, köznevelési feladatokkal összefüggő területeken, játszótereken tiltanák meg az életvitelszerű tartózkodást.
    
A főpolgármester a parlament által a múlt héten elfogadott szabálysértési törvénymódosítással kapcsolatban kiemelte, hogy az nem csak a hajléktalanokra vonatkozik, és hozzátette: nem biztos, hogy ez "tökéletesen" megoldja a kérdést, de Budapest helyzetét megkönnyítette, mivel olyan világörökségi területeket jelöl meg, amelyeken törvényileg tiltják az életvitelszerű tartózkodást, és ebbe beletartoznak Budapest egyes részei is.
    
Hozzátette, hogy a fővárosi rendelet ezt egészíti ki. Szabálysértést akkor követ el valaki, ha az életvitelszerűség vélelmezhetősége mellett védett területen tartózkodik és onnan hatósági személy felkérésére nem távozik.
    
Tarlós István közlése szerint összesen 6 200 hajléktalanról tudnak gondoskodni, az átmeneti szállások már most tele vannak, de további krízishelyeket nyithatnak meg. Még az idén tovább javítják a szolgáltatás minőségét, növelik a férőhelyek számát, speciális mentőautókat rendszeresítenek, és erősítik a szociális munkások, a mentősök, a rendőrök és a rendészeti igazgatóság együttműködését.
    
A főpolgármester kitért a 2010 őszén elindított hajléktalanprogramra, ezzel kapcsolatban megjegyezte: e szerint a hajléktalanokról gondoskodni kell; az nem humánus, hanem álságos álláspont, hogy hagyják őket szenvedni, ezzel egyetlen emberen nem segítenek.
    
Az azonnali lakáshoz juttatás Tarlós István szerint kezelhetetlen felvetés, mivel sokan olyan mentális helyzetbe kerültek, hogy nem kezelhetőek úgy, mint egy "konszolidált" életet élő ember. Ha ingyen lakást adnának mindenkinek, akkor felvetődik a kérdés, hogy pár hónap után ki fogja fizetni a lakás költségeit - mondta.
    
Tarlós István hangsúlyozta, hogy a város lehetőségeihez mérten javítani kell az ellátás volumenét és minőségét. Kitért arra, hogy korábban hétszáz új férőhelyet adtak át, hajléktalankórházat, valamint egy konzorciumot hoztak létre, amelyet a főváros módszertani szociális központja és intézményei, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Menhely Alapítvány alkot. Kiemelte, hogy a fővárosi közműcégek közmunkaprogram keretében több száz, nehéz helyzetben lévő embernek biztosítanak munkát, akik közül többen hajléktalanok.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések