ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Észak-Lipótváros is megújul

A Szent István tér és a Déli Belváros felújítása után - hogy csak két helyszínt említsek a sok közül -, illetve a Belváros Új Főutcája projektünkkel párhuzamosan, végre Észak-Lipótvárosba is elérkezett a "Belváros - A Jövő Városa" elnevezésű fejlesztési tervünk - mondta Puskás András, az "Északi Lipótváros megújítása" elnevezésű projekt nyitórendezvényét követő sajtótájékoztatón 2013. október 15-én.
Létrehozva: 2013. október 16., 08:24
nyomtat küld

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata 2013 augusztusában - Európai Uniós támogatással - indította el a nagyszabású, "Északi Lipótváros megújítása" projekt munkálatait, amely a kerületi fejlesztések következő fejezeteként egyebek közt az Olimpia Park, Falk Miksa utca és a Széchenyi rakpart felújítását célozza meg. A "Belváros Új Főutcájának" szomszédságában az Európai Unió pénzügyi támogatásával megvalósuló felújítás a kerület középső részét és az ott látható nevezetességeket köti össze a nyüzsgő Nagykörúttal, bekapcsolva ezzel a területet a főváros turisztikai hálózatába, annak központi intézményi-, üzleti- és pénzügyi szerepének megőrzése mellett

A városrész fejlesztését, életkörülményeinek javítását célozzák a nemrégiben elkezdődött munkálatok, melyekkel folytatni akarjuk a Belvárosban már jó ideje zajló fejlesztési tervünket, többek közt az Olimpia Park, a Falk Miksa utca és a Széchenyi rakpart felújításával. A kiemelt projekthez kapcsolódóan, saját forrásból a Bihari János és Nagy Ignác utcákat is megújítja." – mondta Puskás András alpolgármester.
   
Az önkormányzat a zöldfelületek megőrzésével, a hiányzó lakóterületi funkciók megteremtésével, valamint a közterületek és közparkok arculatának - a környező épületekhez és a városszerkezethez méltó - kialakításával szeretné az említett célokat elérni. Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja 100% mértékben finanszírozza az egyébként kiemelt kormányzati beruházásnak számító "Északi Lipótváros megújítása" elnevezésű projektet, amelynek összköltsége 1.827.837.113 Ft.
   
A kivitelezési munkálatok 2013. augusztus végén indultak és várhatóan 2014. március végéig befejeződnek.

(Fidesz-frakció)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések