ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Új épülettel bővült a Budapest-Fasori Református Kollégium

Új épülettel bővült a Budapest-Fasori Református Kollégium. Az épületet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Vattamány Zsolt (Fidesz-KDNP) VII. kerületi polgármester adta át ünnepélyes keretek között szerdán a fővárosban.
Létrehozva: 2013. október 16., 13:18 | Utoljára frissítve: 2013. október 16., 16:23
nyomtat küld

Semjén Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta, az egyházi iskolák mindig olyan plusz értékeket nyújtanak, amelyet más típusú intézmények, világi iskolák nem tudnak adni. Ezek az értékek az evangéliumon alapulnak - mondta, hozzátéve, hogy a tízparancsolat jelenti azt az erkölcsi rendet, ami az egyes embert, a családot és a nemzetet a történelem viharában is képes megtartani. A miniszterelnök-helyettes szólt az egyház és a hívek szerepvállalásáról, és köszönetet mondott az önkormányzatnak is az iskola bővítéséért. Reményét fejezte ki, hogy az iskolába járó gyermekek létszáma hamarosan emelkedhet majd.
   
Vattamány Zsolt elmondta, a történelem nehéz időszakában az egyház már sokszor segített. A Budapest-Fasori Református Kollégium előzményeit sorolva felidézte a Julianna református általános iskola történetét, az 1948-as kommunista hatalomátvételt, amely az intézmény sorsát is megpecsételte. Az iskola 1992-ben indulhatott újra. Az elmúlt két évtizedben bebizonyosodott, mekkora szükség van a vallási szemléletű ugyanakkor a 21. század követelményeinek megfelelő oktatási intézményekre - jelentette ki, majd hozzátette, hogy az iskola mára kinőtte korábbi épületét. Ezen szerettek volna segíteni, amikor úgy döntöttek, hogy a most átadott épületet az intézmény rendelkezésére bocsátják.
   
Rónaszékiné Keresztes Monika (Fidesz-KDNP), kerületi országgyűlési képviselő pedagógusként és szülőként köszöntötte a jelenlévőket. Szólt arról, hogy a tervek szerint zeneiskolával bővülve az intézmény az oktatás "teljes egységét" megvalósíthatja.
   
Horgos Vilmos, kollégium igazgatója az MTI-nek elmondta, jelenleg 12 tanulócsoportos általános iskolát működtetnek, mintegy 270 gyermekkel, és három csoportos óvodájukba 75-80 kisgyermek jár.  Terveik között szerepel az óvoda 150 férőhelyesre történő bővítése, kettő helyett három első osztály, angol kiemelt nyelvi tagozat indítása, és az iskola 16-20 tanulócsoportra bővítése. Szeretnének 2-3 éven belül középiskolát is indítani 150-200 diákkal - tette hozzá. Mint mondta, ez valószínűleg szakközépiskola lenne, és elképzelhető, hogy indítanak egy gimnáziumi osztályt is. Korábban általános iskola működött a most átadott épületben, amelyet húsz évre, csökkentett bérleti díjjal kapta meg a kollégium az önkormányzattól.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések