ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Százmilliós fejlesztések a Debreceni Erdőspusztákon

A Nyírerdő Zrt. 379,7 millió forintot költ közjóléti fejlesztésekre az idén Hajdú-Bihar megyében, ebből mintegy 304,7 millió forint értékű beruházás a Debrecentől keletre elhelyezkedő Erdőspusztákon valósul meg - közölte a cég vezérigazgatója szerdán az erdőspusztai tájházban tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. október 16., 16:51 | Utoljára frissítve: 2013. október 16., 18:04
nyomtat küld

Az idei legjelentősebb - 170 millió forintos - beruházás az Országos Kéktúra útvonalának fejlesztéshez kapcsolódik: novemberig megújul a fancsikai kilátó, és az Erdőspusztákon egy 8,1 kilométeres turistaút rendbetétele, valamint egy 4,3 kilométeres kerékpározható út stabilizálása is megtörténik - tette hozzá Szalacsi Árpád.
    
Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere elmondta, hogy a város innovációs gazdaságfejlesztési stratégiai tervében szereplő CivAqua program megvalósítása - a Keleti-főcsatorna vizének bevezetése a térségbe - jelentős mértékben hozzájárul majd a Nagyerdő és az Erdőspuszták vízháztartásának helyreállításához. A polgármester szeretné, ha a jövőben - a Nagyerdő mellett - a bánki arborétumot, több kilátót, tájházat, tavat és jelentős kiterjedésű erdőt is magában foglaló Erdőspuszták is a városlakók kedvelt kiránduló és pihenőhelye lenne.

Foglalkoztató ház, híd, kilátó

Szalacsi Árpád a fejlesztésről szólva elmondta, hogy az erdőspusztai bemutatóház 32,8 millió forintból szépült meg. Az erdőgazdaság további 10 millió forintot költ az év végéig a bemutatóház kultúrtörténeti és biológiai témájú kiállításának kialakítására, az Arborétum területén pedig még az idén megépül egy, a környezetbe jól illeszkedő kültéri foglalkoztató ház, 21,7 millió forintos költséggel.
    
A természetjárók körében igen kedvelt Vekeri-tónál a szigetre vezető teherhíd 10 millió forintos korszerűsítése befejeződött, további 12,3 millió forintból pedig a szigeten egy fedett filagória is megépül - ismertette a vezérigazgató.
    
Hozzátette: Hármashegyen hamarosan új kilátó épül. A csaknem 46 millió forintos beruházásra azért van szükség, mert a jelenlegi létesítménynél a környező erdők koronája elérte azt a határt, ami már nagymértékben zavarja a kilátást. A régi kilátót lebontják és a jövő év első felében egy új, faszerkezetű, 19 méter járószintű kilátó épül a helyére - magyarázta Szalacsi Árpád.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések