ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kétmilliárd forintból fejleszthet a megyei kórház Nógrádban

Kétmilliárd forintos fejlesztés valósul meg a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban: új központi sterilizálót építenek ki, MR-készüléket szereznek be, lecserélik az elavult eszközöket az intenzív osztályon és a műtőblokkban - közölte a Nógrád megyei önkormányzat elnöke szerdán az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. október 16., 18:49
nyomtat küld

Becsó Zsolt (Fidesz) elmondta: a salgótarjáni megyei kórház 2 milliárd 44 millió forintot nyert el a Struktúraváltás támogatása a járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás fejlesztésével című programra az Új Széchenyi Terv keretében, a támogatás mértéke százszázalékos.
   
Tájékoztatása szerint 1,6 milliárd forintból zajlik majd az elavult eszközpark cseréje, ezen belül is kiemelkedő jelentőségű a mágneses rezonanciás (MR) készülék beszerzése és üzembe helyezése, mivel a megyék között már csak Nógrád nem rendelkezett ilyen géppel.
   
Az önkormányzati elnök fontosnak nevezte, hogy a megye lakossága a lakhelyéhez közel hozzájut az MR-szolgáltatáshoz, ezzel nő a túlélési esély, rövidül a betegút. Az éves vizsgálati szám várhatóan ötezer körül alakul. Emeletráépítéssel alakítanak ki új központi sterilizálót, korszerűsödik a központi műtőblokk és a patológia eszközparkja. Az intenzív osztályon létrejön az elkülönítő. Ott három zárt bokszot építenek ki külön befújó-elszívó rendszerrel, és egy komplett zsiliprendszert a szakszemélyzetnek, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.
   
A központi sterilizáló képes ellátni a megye másik két kórházát, a balassagyarmatit és a pásztóit is. A gasztroenterológiai laborba új videoendoszkópos tornyot vásárolnak, hogy csökkentsék a várakozási időt. A megyei kórház már az előző ciklusban is beadta ezt a pályázatát, az akkori, szocialista kormány azonban ezt nem támogatta - mondta az elnök.
   
Kitért arra is, hogy a pásztói Margit Kórházban 210 millió, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban pedig 1 milliárd 780 millió forint értékben fejlesztenek, így a három Nógrád megyei intézményben összesen mintegy 4 milliárd forint értékben valósulnak meg beruházások a kormány döntésének köszönhetően. A politikus úgy fogalmazott: 2010 előtt, a szocialista érában a kórházak azért adósodtak el, mert elvonták tőlük a pénzt, ezért három éve a romjaiból kell újjáépíteni az egészségügyet.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések