ajánlott oldalak

Új járóbeteg-ellátó központ épül a csornai kórházban

Mintegy 1,3 milliárd forintból épül új járóbeteg-ellátó központ a Csornai Margit Kórházban - jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője az intézmény csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2013. október 17., 12:24 | Utoljára frissítve: 2013. október 17., 13:01
nyomtat küld

Gyopáros Alpár (Fidesz) elmondta, száz év után indul ismét nagyobb beruházás a kórházban. Emlékeztetett arra, hogy az 1970-es években épült járóbeteg-ellátó részleg állapota olyannyira leromlott, hogy az már méltatlan funkciójára. A beruházás részeként 800 millió forintból készül el az új épület, a fennmaradó összeget pedig berendezésére, műszerekre, felszerelésére fordítják - tette hozzá, megjegyezve, hogy a kormányváltás óta az intézmény közel félmilliárd forintot kapott szolgáltatásainak bővítésére, illetve fejlesztésekre.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a kórház, amelynek alapkövét szinte napra pontosan egy évszázada tették le, először 1995-ben, majd 2007-ben és 2009-ben került veszélybe. Utóbbi két alkalommal adósságai miatt csődközelbe jutott, emiatt sokáig igazgatót sem sikerült találni az élére.

Az intézményt 2010 óta irányító Winiczai Zoltán, igazgató-főorvos a sajtótájékoztatón elmondta, a jövőre induló, 2015-ben záruló fejlesztés eredményeként 1200 négyzetméteres modern betegellátó térrel és 7-800 négyzetméteres kiszolgáló területtel gazdagodik az intézmény. Szinte valamennyi járóbeteg-ellátás a többivel összekötött új épületbe költözik, így a betegeknek nem az udvaron keresztül egyik épületből a másikba menniük. Az új épületbe kerül át röntgenrészlegük is - jegyezte meg.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ