ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A hungarikumtörvény garantálja a magyarság értékeinek védelmét

Az Országgyűlés által több mint egy éve ellenszavazat nélkül elfogadott hungarikumtörvény olyan egyedülálló jogszabály, amely garantálja a magyarság csúcsteljesítményeinek, értékeinek védelmét - hangoztatta a vidékfejlesztési miniszter szombaton Csepelen.
Létrehozva: 2013. október 19., 16:25
nyomtat küld

Fazekas Sándor a főváros XXI. kerületében, a Hungarikumok napja Csepelen elnevezésű családi rendezvény megnyitóján arról is beszélt, hogy a magyarság - anyagi, szellemi és természeti - értékeinek megőrzése azért fontos, hogy ezeket tovább lehessen hagyományozni a következő nemzedékekre.
    
Hozzátette: a hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei, amelyek között szerepel a törkölypálinka, a csabai kolbász, a karcagi birkapörkölt, a herendi porcelán, a tokaji aszú, a hízott libából készült termékek, továbbá a táncházmódszer vagy mohácsi busójárás, illetve a Hortobágyi Nemzeti Park.
    
Németh Szilárd (Fidesz-KDNP), Csepel polgármestere, országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy Budapest XXI. kerületében már hagyománya van a vidéki és városi emberek találkozóinak. A mostani rendezvény is azt a célt szolgálja, hogy a magyarság értékeit mindenki megismerhesse.
    
Elmondta, létrehozták Csepelen az értéktárbizottságot, a képviselőtestület döntése alapján; így megőrizhetők lesznek a helyi értékek, például a csepeli hófehér keringő elnevezésű galambfajta, amelyre büszkék az itteni galambászok.
    
Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezetője, a Hungarikum Bizottság titkára az MTI-nek elmondta: az idén 500 millió forint jut a magyarság számára fontos helyi, megyei, valamint nemzeti értékek, köztük a hungarikumok megóvására. Hungarikummá csak az a megkülönböztetésre, kiemelésre méltó nemzeti érték választható, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.
    
Fazekas Sándor az MTI kérdésére közölte: a Vidékfejlesztési Minisztérium továbbra is az áfacsökkentés pártján van, ami a sertés- és baromfihúsra és az ezekből készült húskészítményekre vonatkozna. Hozzátette: az általa vezetett minisztérium ebben az ügyben további egyeztetéseket folytat a társtárcákkal. Reményét fejezte ki, hogy az idén erről döntés születik.
    
A pénteken a parlamentnek benyújtott adótörvény-javaslatban nem szerepel áfacsökkentésre vonatkozó szövegrész.
    
A rendezvényen több helyi kisiskolás kapott elismerést, akik részt vettek a számukra meghirdetett, hungarikumokról szóló rajzversenyen.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések