ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Uniós támogatással épült kerékpározható út a magyar-osztrák határon

Határon átnyúló uniós program részeként épült meg az a kerékpározható út, amely a Vas megyei Nardát köti össze az ausztriai Schandorffal (Csém), az út magyarországi szakaszát és kiszolgáló létesítményeit Hende Csaba honvédelmi miniszter és Michaela Resetar, a burgenlandi tartományi kormány turizmusért felelős minisztere adta át szombaton.
Létrehozva: 2013. október 20., 10:33
nyomtat küld

Hende Csaba hangsúlyozta: különleges jelentősége van annak, hogy egy európai uniós projekt keretében az egykori vasfüggöny nyomvonalán, azt keresztül szelve létesült egy olyan kerékpárút, amely a határ mindkét oldalán élő horvát nemzeti kisebbség, a gradistyei horvátok számára is könnyebbé teszi a kapcsolattartást.
   
Szavai szerint a csaknem 200 ezer eurós befektetésnek köszönhetően a magyar kerékpárút-hálózat egy újabb ponton kapcsolódik az európai kerékpárút-hálózathoz, Magyarország és Ausztria között pedig egy újabb közlekedési lehetőséget jelent az új útszakasz.
   
2014-ben újabb kerékpárutak és turisztikai létesítmények épülnek meg

Michaela Resetar köszöntőjében úgy fogalmazott: egyre szorosabban kötődnek egymáshoz Nyugat-Pannon Régió egykor mesterségesen elválasztott részei. Szavai szerint a határok valódi eltűnését jelzi, hogy ma már a schandorfi óvodában három nyelven folynak a foglalkozások, egyre több magyar dolgozik Burgenlandban, sőt sokan lakóhelyül is választják a szomszédos osztrák falvakat.
   
A most átadott kerékpárút egy a két ország közös uniós projektjének része, amely több mint 700 ezer eurónyi támogatásban részesült. A projekt Ausztriában 2014-ig folytatódik, és újabb kerékpárutak és turisztikai létesítmények épülnek meg - mondta az osztrák politikus.
   
A helyiek így kényelmesen és biztonságosan eljuthatnak Csémbe

Glavanics Krisztina (független), Narda polgármestere az MTI-nek elmondta: községük számára óriási beruházásnak számít a kerékpárút és kerékpáros-pihenőhely megépülése, hiszen éves költségvetésüknek többszörösét teszi ki a beruházás összege, amelynek 85 százalékát az unió, 10 százalékát a magyar állam, öt százalékát pedig a település önkormányzata állta.
   
Kitért arra, hogy a 710 méter hosszú kerékpározható út és a 11 ezer 500 négyzetméteres kerékpáros-pihenőhely, amelynek részeként egy 5200 négyzetméteres tó is létesült, reményeik szerint sok kerékpározó turistát szolgál majd ki.
   
Hozzátette: természetesen nem mellékes az sem, hogy a helyiek így kényelmesen és biztonságosan eljuthatnak a mindössze 2 kilométernyi távolságban lévő Csémbe, ahol sokuknak rokonai, családtagjai élnek.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések