ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Csökkent a munkanélküliség Győr-Moson-Sopron megyében

Havi és éves összevetésben is csökkent Győr-Moson-Sopronban a munkanélküliség, a mutató az elmúlt öt év legalacsonyabb szeptemberi adata lett - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja hétfőn.
Létrehozva: 2013. október 21., 19:14 | Utoljára frissítve: 2013. október 21., 19:27
nyomtat küld

A tájékoztatás szerint a 8227 munkanélküli a térség aktív korú népességének négy százaléka, az adat 308-cal kisebb az előző havinál, és 1380-nal elmarad a tavaly szeptemberitől - egy hónap alatt 0,1, egy év alatt pedig 0,7 százalékpontos csökkenés. A kedvező adatok mögött a kormány által is támogatott győri járműipari beruházáshoz, valamint az ehhez kapcsolódó, egyre szélesedő beszállító kör által kínált munkalehetőségek állnak. Kara Ákos (Fidesz) országgyűlési képviselő, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke az MTI-nek azt mondta: sikeresen teljesül az a cél, hogy a győri motor- és járműgyárhoz minél több termelő kis- és közepes vállalat tudjon kapcsolódni.
   
Az 5428 fős győri munkanélküliségi adat 16,6 százalékkal, a 884 soproni álláskereső 14,4, az 1015 fős mosonmagyaróvári szám 10,5, míg az 502 csornai állástalan 8,4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A munkaügyi kirendeltségek közül egyedül Kapuváron volt emelkedés, 3,1 százalékos; itt a múlt hónap végén 402 volt a regisztrált álláskeresők száma. A megyei állástalanok száma egy év alatt 14,4, egy hónap alatt 3,6 százalékos csökkent. A szeptember végét megelőző egy év alatt Győrben 6,3-ról 5,2 százalékra, Mosonmagyaróvár térségében 3,5-ről 3,1, Csornán 2,9-ről 2,7, Sopronban pedig 2,7-ről 2,2 százalékra csökkent a regisztrált álláskeresők aránya. Eközben Kapuváron 3,2-ről 3,3 százalékra emelkedett a mutató.
   
Míg országosan az állástalanok között az alapfokú végzettségűek képviselik a legnagyobb arányt, a megyében az álláskeresők nagy része, 61,7 százaléka középfokú, 9,8 százaléka a felsőfokú végzettséggel rendelkezik, és 28,5 százaléka legfeljebb az általános iskolát fejezte be. A képzetlenek aránya jelenleg a legalacsonyabb az országban - írják, a jobb foglalkoztatási helyzet mellett annak tulajdonítva ezt, hogy a képzések révén elsősorban ennek a csoportnak az elhelyezkedési esélyei javulnak. A regisztráltak 19,5 százaléka, 1604 ember volt szeptember végén egy évnél hosszabb ideje állástalan; ez az országban a legalacsonyabb megyei arány, de egy hónap alatt 0,2 százalékos, egy év alatt 2,1 százalékos emelkedést mutat - tájékoztattak.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések