ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Az egész nemzet érdekét kell szolgálnunk

A kérdés az 1956-os forradalom szellemében soha nem lehet más, csak az, hogy mi a magyar érdek? Ha erre helyes választ tudunk adni, akkor nem szabad, hogy annak képviseletétől bármi eltántorítson bennünket, jöjjenek a kritikák akár belföldről, akár külföldről - mondta Gulyás Gergely, országgyűlési képviselő a soproni ünnepségen.
Létrehozva: 2013. október 24., 11:58
nyomtat küld

- 1956-ban azért küzdöttek elődeink, hogy mi alakítsuk saját jövőnket. Ma számtalan külső kényszer közepette mégis magunk dönthetünk sorsunkról. A szabad döntés lehetőségét azok hagyták örökül  ránk, akik a forradalom után életükkel vagy börtönévekkel fizettek a nemzet szabadsága melletti kiállásukért. A szabad döntés lehetőségét azoknak köszönhetjük, akik a kommunizmus évtizedeit átélva még példátlan hősiességükkel is mindösszesen 11 napot élhettek szabadon. Csak akkor lehetünk méltó örökösei 1956 hőseinek, ha jóra fordítjuk az általuk megszolgált szabadságunkat - mondta ünnepi beszédében Gulyás Gergely, országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a soproni Széchenyi téren a nemzeti ünnep alkalmával tartott ünnepségen.

- Ma az a felelősségünk, hogy miként élünk e szabadsággal. (…) A forradalom öröksége a választás lehetőségét biztosítja. Jó döntést akkor tudunk hozni, ha az ígéreteket és cselekedeteket nem csak saját szűkebb közösségünk, hanem az egész nemzet érdekei szerint vizsgáljuk – tette hozzá Gulyás Gergely.

 - 1956 másik fő üzenete az összefogás elkerülhetetlen szükségessége. Európa egésze ma nem talál megfelelő választ a gazdasági válságra így, - ha nem akarunk sodródni az eseményekkel – saját feleletet kell adnunk. Azonban még a legmegfelelőbb válasz sem lehet sikeres, ha nem hisz benne a társadalom többsége. A kérdés az 1956-os forradalom szellemében soha nem lehet más, csak az, hogy mi a magyar érdek? Ha erre helyes választ tudunk adni, akkor nem szabad, hogy annak képviseletétől bármi eltántorítson bennünket, jöjjenek a kritikák akár belföldről, akár külföldről. Ha nem fogunk össze mindannyian, ha nem mozgósítjuk mindazt, ami bennünk a legjobb, egyedülálló esélyt szalasztunk el. Elszalasztjuk az esélyét annak, hogy Magyarország ne csupán szabadon, de gyarapodva és megerősödve kerüljön ki abból a fenyegető helyzetből, amellyel ma, különböző kiinduló pontból, de a földrész valamennyi állama szembenéz – fogalmazott az ünnep szónoka.
 
A soproni Széchenyi téren tartott ünnepségen részt vett Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, Sopron város vezetése, a képviselőtestület tagjai, a közélet szereplői. Wass Albert verseiből összeállított ünnepi műsort a soproni Petőfi Színház színészei adtak.

Az ünnepség részeként dr. Fodor Tamás polgármester poszthumusz polgármesteri elismerő oklevélben részesítette néhai Baranyai Lászlót. Az elismerést Baranyai László fia vette át.
Baranyai László, a Soproni Nemzeti Tanács tagja, a Soproni Központi Munkástanács elnöke az 1956-os forradalom soproni eseményei idején tanúsított példa értékű tevékenységéért, az üzemi sztrájk és munkásgyűlés megszervezéséért, bátor és hősies magatartásának, valamint a megtorlások idején elszenvedett börtönbüntetés méltóságteljes letöltésének elismeréséül kapta.
 
- Ma a Békemenetre és a Hősök terére  induló soproniaktól azzal köszöntem el, hogy büszkén emeljék magasba a Sopron-táblát, mert Sopron és környéke mindig büszke lehet arra, amit az 1956-os forradalom napjaiban a nemzetért tett.  És arra is emlékeztettem őket, hogy ma az ország éppen a Hősök terén ünnepelhet, ahol 1989. június 16-án az akkor 26 éves Orbán Viktor mondta:    „Ma harminchárom évvel a magyar forradalom és harmincegy évvel az utolsó felelős magyar miniszterelnök kivégzése után esélyünk van arra, hogy békés úton érjük el mindazt, amit az ’56-os forradalmárok véres harcokban, ha csak néhány napra is, de megszereztek a nemzet számára.” - fogalmazott  Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője köszöntőjében.
 
Ma, 57 évvel az 1956-os forradalom után esélyünk van arra, hogy beteljesítsük a rendszerváltást, hogy békés teljességre vigyük a nemzet szövetségét, hogy újjáépítsük a nemzetet, beteljesítsük a polgári Magyarország újjáteremtését.  Ma, 57 évvel az 1956-os forradalom után, 24 évvel a rendszerváltás után világosan kell látnunk azt is, hogy 2010 óta újabb, történelmi esélyt kaptunk. Ma abban a kegyelmi állapotban vagyunk mi, magyarok, hogy nem véres harcokban, hanem kőkemény munkával és elszántsággal és nem néhány napra, hanem gyermekeink, unokáink jövője számára megteremthetjük, létrehozhatjuk az emelkedő, erős, fejlődő, polgári Magyarországot, az újjáegyesített erős és öntudatos, dolgos, sorsát irányító magyar nemzetet!
 
Esélyünk és felelősségünk történelmi: Egyben beteljesíteni az ’56 igazságában fogant rendszerváltást, beteljesíteni az elkezdett országépítést  és nemzetegyesítést, és  akkor sikerülhet megszüntetni a nemzet megosztottságát. Beteljesíteni a polgári Magyarország újjáteremtését!   Bízunk a Gondviselésben, hiszen új Alaptörvényünk is így kezdődik: Isten áldd meg a magyart! Tesszük a dolgunkat, és hiszünk a magunk és az összefogás erejében!  Isten, áldja  a magyart!
 
Az ünnepség a Hűségzászlónál koszorúzással és mécsesek elhelyezésével ért véget.

(firtl.sopron.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések