ajánlott oldalak

Elkészült a Tatabánya-Tát összekötő út felújítása

A Tatabánya-Tát összekötő út közel 19 kilométeres szakaszán újult meg a burkolat. A 2,45 milliárd forintos beruházás a térség ötezer lakosa életében hoz közvetlenül érzékelhető változást - mondta el az infrastruktúráért felelős államtitkár pénteken Héregen, az útszakasz Tatabánya felőli végpontján rendezett átadó ünnepségen.
Létrehozva: 2013. október 25., 11:00
nyomtat küld

Völner Pál hozzátette, az útburkolat változó vastagságú erősítőréteget kapott. A teherbírási problémákat mutató helyeken a pályaszerkezetet teljesen kicserélték.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Regionális Fejlesztési Ügynökség a projektzárás utáni években figyelemmel kíséri az út állapotát, hogy az tartósan kiváló minőségű maradhasson.

Völner Pál elmondta: Komárom-Esztergom megyében az idén több mint 4,5 milliárd forint értékben mintegy 40,9 kilométernyi úton végez teljes körű felújítást a közútkezelő.

A most átadott projekt mellett egy-egy szakaszon rendbe hozzák a Tata-Győr és a Mór-Kocs összekötő utakat is. A nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó program 12 útszakaszt érint, összesen közel 16 kilométeren, a megyei keretösszeg 916 millió forint.

Az Új Széchenyi Terv keretében idén országosan minden eddiginél nagyobb mértékben valósulnak meg teljes körű útfelújítások. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013-ban összesen több mint 555 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az összesen 89 milliárd forintos keretösszegből jövőre további 116 kilométeren válik lehetővé az átfogó rekonstrukció.

Október elején indult egy 33 milliárd forintos burkolatjavítási program. Az 530 kilométert érintő munkálatok legkésőbb 2014 májusában befejeződnek - ismertette Völner Pál.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ