ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Mintegy négyszáz család megélhetését segítő épületfelújítás zárult Rákosmentén

Mintegy négyszáz család megélhetését könnyíti meg az a beruházás, amelynek keretében hat panelházat újítottak fel Budapest XVII. kerületében. A felújított épületeket pénteken adták át ünnepélyes keretek között.
Létrehozva: 2013. október 25., 15:30
nyomtat küld

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén című projekt keretében megvalósított beruházást átadva elmondta: a felújított panelházakban élő mintegy négyszáz család az energetikai korszerűsítés következtében kevesebbet fizet majd fűtésre, így könnyebbé válik a megélhetése. Az ilyen célú felújítások és korszerűsítések eredményeit országszerte 220 ezer család élvezi - tette hozzá.
    
A miniszter azt hangsúlyozta, hogy a rezsicsökkentésnek és a felújításoknak köszönhetően több pénz marad a családok kasszájában. A november elsejétől megvalósuló további 11,1 százalékos rezsicsökkentésnek köszönhetően évente 80-100 ezer forint maradhat a családoknál - mondta.
    
Németh Lászlóné kitért arra, hogy a Rákosmentén megvalósult városrehabilitációs pályázatok eredményeként mintegy 1,5 milliárd forint értékű építőipari megrendelés került kis- és középvállalkozásokhoz.
    
Azt mondta, az elmúlt három évben végrehajtott fejlesztések mutatják, volt értelme annak a mintegy 43 milliárd forint támogatásnak, amelyet lakossági energiahatékonysági pályázatokon keresztül kifizettek. Ezek nyomán mintegy 90 ezer tonnával csökkent a háztartások szén-dioxid-kibocsátása - közölte Németh Lászlóné.
    
Riz Levente polgármester, fideszes országgyűlési képviselő közölte, a Rákosmente központjában lévő hat panelház felújítása 530 millió forintba került. Az épületek új homlokzatot kaptak, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentessé tették a bejáratokat - mondta.
    
A polgármester rámutatott: amellett, hogy jelentős mértékben csökkennek a felújított lakások energiaköltségei, az ingatlanok értéke megnövekedett. A Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén elnevezésű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések