ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Állami ingatlanokat kap Salgótarján önkormányzata

Salgótarján önkormányzata tulajdonba kérte és ingyen meg is kapta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-től a helyi Tóstrand szomszédságában lévő állami tulajdonú kempinget – mondta Székyné Sztrémi Melinda polgármester (Fidesz-KDNP), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) országos roadshow-jának salgótarjáni állomásán pénteken.
Létrehozva: 2013. október 25., 18:05
nyomtat küld

A polgármester az MTI-nek hozzátette: további állami tulajdonban lévő ingatlanokat is kértek városfejlesztési céljaikhoz, egyebek közt a volt hadkiegészítési parancsnokság épületét, a tüdőgondozót, illetve a népjóléti képzési központ épületét szeretnék megkapni. Megjegyezte: a jelenleg üresen álló ingatlanok sorsát ugyanis gyakran az önkormányzaton kérik számon, noha jelenleg ezekkel nem rendelkezhetnek.
   
A polgármester beszámolt arról, hogy a napokban megkapott salgótarjáni kempinget a besztercei lakótelep és a Tóstrand környéki fejlesztési tervekben fogják hasznosítani. Kifejtette: városfejlesztési terveikben három központ is szerepel. A Múzeum tértől a Főtéren át az Acélgyári útig tartó felújításnak egy éven belül látványos eredményei lesznek, ugyanakkor a piac átépítésével és a szomszédságába átkerülő városi buszpályaudvarral egy másik központot is létrehoznak. Ehhez a Hadkiegészítési Parancsnokság épületére is szükségük van, amit hamarosan megkap az önkormányzat. Egy harmadik központ pedig a városi rendőrkapitányság és a városi bíróság környékén jön majd létre, itt a tüdőgondozó és a népjóléti központ üresen álló épületeire számítanak.    

Marjay Gyula, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója az MTI-nek elmondta: az állami tulajdonban lévő közintézmények tizenháromezer milliárd forint könyv szerinti értéket képviselnek. Közel háromszáz kiemelt műemléképületet nem adhatnak el és jelzáloggal sem terhelhetnek. A forgalomképes ingatlanok hasznosítására ugyanakkor egyre több igény érkezik az önkormányzatoktól. Marjay Gyula arra a kérdésre, hogy ebből mennyi kerülhet az önkormányzatokhoz, úgy válaszolt: a vagyonkezelő „igen jelentős mennyiséget szeretne az önkormányzatokhoz juttatni 2014-ben is." Hozzátette: az elmúlt évek tapasztalata szerint az önkormányzatok jó gazdák, és ott kell lennie a nemzeti vagyonnak, ahol a legjobban hasznosul.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések