ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A Magyar Postával javulhat a vidék hitelezése

Azzal, hogy a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) várhatóan 25 százalék mínusz egy szavazatnyi részesedést szerez a Magyar Postában, a vidéki Magyarország finanszírozásának és postai szolgáltatásainak fejlesztése az elsődleges cél - nyilatkozta a nemzeti fejlesztési miniszter a Napi Gazdaságnak.
Létrehozva: 2013. október 28., 09:23 | Utoljára frissítve: 2013. október 28., 09:25
nyomtat küld

Németh Lászlóné a lap hétfői számában közölt interjúban elmondta: a magyar állam a korábban minimumként meghatározott 100 milliárd helyett 136 milliárd forint vagyoni hozzájárulást ad az SZHISZ-nek, a szervezet ebből fedezi a tulajdonszerzést a Magyar Postában. A mostani tranzakció a miniszter szerint komoly előrelépés egy nagy hitelintézet létrejöttéhez. Megerősítette: a miniszterelnöknek határozott elképzelése van arról, hogyan épüljön fel a magyar bankrendszer. A cél az, hogy a fele magyar kézben legyen.
   
A takarékok tulajdonosainak tulajdonhoz fűződő jogai nem sérülnek a miniszter szerint, de a prudens működésre a továbbiakban érdemi ráhatása lesz az integrációs szervezetnek, illetve a Takarékbanknak. Hozzátette: folyamatban van a szektor intézményeinek átvizsgálása. Ezek a lépések azért szükségesek, mert még az idén beáll a szektorban az egyetemleges felelősség. A miniszter kifejtette, hogy az energiaszektort nem akarják visszaállamosítani. "Leülünk mindenkivel tárgyalni a terveinkről, és aki nem tud ezzel azonosulni és felkínálja a cégét, akkor felmerül annak a lehetősége, hogy befektessünk" - mondta.
   
Az MVM nagyjából 50 milliárd forint saját forrást biztosított az E.ON megvásárlásához, enélkül nem valósulhatott volna meg az üzlet. Hozzáfűzte, lassan az MVM-nek is ki kell vennie a részét a rezsicsökkentésből. A miniszter úgy vélekedett, el tudják érni, hogy a lakosság számára olcsóbb legyen az energia anélkül, hogy rontanának az ország befektetési környezetén. Hozzátette, ehhez le kell ülni a Gazprommal, amire a jövő év elején sort kell keríteni, valamint el kell dönteni, hogy milyen árstratégiát kövessenek, hol vannak még tartalékok, meddig lehet elmenni.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések