ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Felavatták az olasz vízszivattyúgyárat Nagykanizsán

Felavatták az olasz tulajdonú DAB Production Hungary Kft. vízszivattyúkat gyártó üzemét kedden Nagykanizsán. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az átadáson kiemelte; foglalkoztatási szempontból is fontos üzenete van annak, hogy az olasz cég a dél-zalai várost választotta a beruházás helyszínéül.
Létrehozva: 2013. október 29., 15:42 | Utoljára frissítve: 2013. október 29., 15:54
nyomtat küld

Az államtitkár hangsúlyozta, a döntés meghozatala előtt a cégek számos elemet mérlegelnek; figyelembe veszik a beruházási környezetet, de ugyanilyen fontos szempont az adózás stabilitása, és az is, hogy megfelelő létszámban álljon rendelkezésre a szakképzett munkaerő. Hozzáfűzte: a következő időszakban, 2014-2020 között a támogatásokkal sok kis- és középvállalkozás válhat alkalmassá arra, hogy bekapcsolódjon az alapanyag- és a késztermékgyártásba. Czomba Sándor szólt arról is, hogy a következő időszakban termelőszférát kívánják erősíteni, mert a termelőszektor erősödése nélkül nincs GDP-növekedés.    

Attilio Conca, a DAB csoport ügyvezető igazgatója elmondta; a cégcsoportnak hét gyára van Olaszországban és egy Kínában, az első magyarországi üzemet nyitották meg Nagykanizsán. Az ötezer négyzetméteres, önfenntartó energiaellátású üzemcsarnokban a háztartásban, mezőgazdaságban és az iparban felhasználható vízszivattyúkat gyártanak. A tervek szerint a közeljövőben 500 ezer szivattyú kerül ki évente az üzemből, amellyel ki tudják szolgálni kelet-európai piacot. A gyár 35 embert foglalkoztat, 2015-re a létszám eléri a 180-200-at - ismertette Attilio Conca. Hangsúlyozta, hogy Nagykanizsa kedvező helyszín a cég számára, a termeléshez megfelelő számú, kvalifikált munkaerő áll rendelkezésre, emellett kiváló az infrastruktúra is.      

Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere elmondta; az infrastrukturális beruházásokkal olyan környezetet teremtettek, amely vonzó a befektetők számára. Tervszerű, hatékony marketingmunkával hívták fel a figyelmet a városra, a lehetőségeket figyelembe véve rugalmasan kezelték a vállalkozók beruházás időszakában felmerülő igényeit. Hozzátette, hogy a városban jól képzett, munkatapasztalattal rendelkező szakembergárda áll rendelkezésre, és olyan oktatási struktúrát alakítottak ki, amely képes alkalmazkodni a piaci igényekhez.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések