ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Sikeres a "Magyarország legszebb konyhakertje" program

Sikeresnek tartja a "Magyarország legszebb konyhakertje" programot az ötletgazda, Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere. Fazekas Sándor köszöntőjében kiemelte: nagyszerű eredmény, hogy az ország érdeklődését rá lehetett irányítani a kertművelő mozgalomra.
Létrehozva: 2013. október 29., 18:11
nyomtat küld

"Tavaly elültettünk egy magot, amiből mára egy szép életerős program szökkent szárba" - összegzett Kovács Szilvia a program évértékelőjén, kedden a fővárosban, a szaktárcánál. Véleménye szerint a program sikerét mutatja, hogy a kezdeményezés a települési méretből két éve országossá terebélyesedett. A kertművelő versenyben az idén 60 település 939 kertje vett részt.
   
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) tájékoztatása szerint Fazekas Sándor köszöntőjében kiemelte: nagyszerű eredmény, hogy az ország érdeklődését rá lehetett irányítani a kertművelő mozgalomra. "Így jó úton haladunk afelé, hogy a ház körüli kerteket megműveljék és ne legyenek hasznosítatlan, elhanyagolt porták" - mondta a vidékfejlesztési miniszter.
   
A "Magyarország legszebb konyhakertje" program 2013-ban a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt mintaprojektje lett, 66 település írt alá szándéknyilatkozatot az együttműködésre, amiből 60 település 939 kertje vett részt a programban. Az országos versenyre 35 település nevezett 69 kerttel. A programot balkon (erkélyen kialakított), mini kert (50 négyzetméterig), normál kert (50 négyzetméter felett) zártkert 1. (zöldséges) valamint zártkert 2. (gyümölcsös) kategóriában hirdették meg. A legtöbb versenyző a normál és a zártkert 1 zöldséges kategóriában indult. A programban a részt vevő települések száma szerint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Bács-Kiskun megye volt a legaktívabb, a Tiszántúlon és a Dunántúlon ugyanannyi kert versengett. A legfiatalabb kertművelőként egy 4 éves bagi gyermeket, míg a legidősebbként egy 95 éves karcagi férfit regisztráltak. A programhoz korábban Karcag határon túli testvérvárosai is csatlakoztak - olvasható a tájékoztatóban.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések