ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Sikeresen zárult a TeSzedd!

Sikeresen zárult az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akció, ez is utal arra, hogy egyre környezettudatosabb a magyar lakosság - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. október 31., 15:46
nyomtat küld

A szaktárca tájékoztatása szerint az idei akcióban több mint százezren vettek részt az ország 1025 településén, összesen 1089 helyszínen. A közlemény idézte Illés Zoltánt, a VM környezetügyért felelős államtitkárt, aki beszámolt arról, hogy a szervezők 200 ezer pár kesztyűt és 150 ezer zsákot osztottak szét az önkéntesek számára, akik összesen 5-6 ezer tonna hulladékot gyűjtöttek össze.
    
Az államtitkár tájékoztatott arról is, hogy a Századvég Gazdaságkutató friss közvélemény-kutatás eredményei szerint a magyar lakosság egyre környezettudatosabb.
    
Illés Zoltán hangsúlyozta: a kutatás szerint a lakosság 80 százaléka kíséri figyelemmel a környezetüggyel kapcsolatos problémákat, sokakat érdekel a szelektív hulladékgyűjtés, a vízvédelem, a tudatos vízhasználat és a levegő minősége. Az emberek 97 százaléka tartja fontosnak a természeti és a táji értékek ismeretét. Az adatokból kiderül az is, hogy a lakosság 66,5 százaléka nem tekinti tehernek a környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedéseket, szabályozásokat.
    
A megkérdezettek közül a budapestiek 10 felsorolt közéleti témából a harmadik, negyedik legfontosabbnak tartják a környezet- és természetvédelem ügyét, míg vidéken ezt a negyedik, ötödik helyre rangsorolják. Az adatok alapján környezetvédelmi ügyekben a lakosság nagy része az állami szerveket, önkormányzatokat és a civil szervezeteket tartja a leghitelesebbnek.
    
Illés Zoltán rámutatott: a környezettudatos gondolkodás magas szintű Magyarországon, az elmúlt 3 év kormányzati intézkedései ezt tovább erősítették.
    
A környezetügyért felelős államtitkár jelezte: a szaktárca  a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) közösen "zöldkommandó" felállítását tervezi, amely rendszeres ellenőrzéseket tartana a schengeni határ mentén. A tapasztalatok szerint ugyanis jelentős illegális hulladékszállítmányok haladnak keresztül Magyarországon - olvasható a tájékoztatóban.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések