ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Ivóvízminőség-javító program Mórahalmon és térségében

Mintegy 4 milliárd forintból ivóvízminőség-javító program valósul meg Mórahalmon és térségében; a projektben tíz település vesz részt - közölte a kivitelezési szerződés aláírása kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Mórahalom polgármestere.
Létrehozva: 2013. október 31., 16:03
nyomtat küld

 Nógrádi Zoltán elmondta: a program általános célja a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása. A 28 ezer embert érintő programban Mórahalom mellett Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Pusztamérges, Ruzsa, Öttömös, Üllés és Zákányszék vesz részt. Ezeken a településeken magasabb az ivóvízben vizsgált anyagok koncentrációja a megengedettnél. A szolgáltatott ivóvíz minősége elsősorban az arzén, az ammónium, valamint a vas és a mangán tekintetében nem felel meg a vízminőségi paramétereknek.     

A projekt tervezett teljes beruházási értéke több mint 4,2 milliárd forint, amelyből a KEOP-támogatás 3,5 milliárd forint, és várhatóan a BM Önerő Alap 664 millió forinttal járul ehhez hozzá. A mintegy 1,2 millió forintos önrészt a projekt megvalósítására létrehozott Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás biztosítja. A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásában az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.     

A projekt 2009 áprilisában kezdődött, a megvalósítási szakasza 2012. február 17-én indult a Támogatási szerződés aláírásával.  A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást követően csütörtökön kötötték meg a szerződést az AQUAPROFIT-BAUSZER KONZORCIUMMAL.    
 
A projekt során a tanyasi lakosság ellátására mintegy 70 kilométer vízvezetéket építenek. A vízminőség-javítás belterületi kiegészítéseként elvégzik a 18 kilométeres meglévő vízvezeték rekonstrukcióját. Emellett közel 650 új vízbekötés és mintegy 2500 vízbekötő vezeték rekonstrukciója készül el. Hét kezelőépület épül, valamint egy napi 3200 köbméter kapacitású víztisztító mű, egy 650 köbméter kapacitású tisztavíz-tározó és 11 új kút létesül.     

A projekt 2015. május végén zárul.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések