ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Új sebészeti tömb épül a Pándy Kálmán kórházhoz Gyulán

Új sebészeti tömb épül 6,4 milliárd forintból a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház területén, Gyulán, a beruházás alapkövét csütörtökön tették le. A bontási és előkészítési munkálatok befejeződtek, a kivitelezés novemberben kezdődik meg.
Létrehozva: 2013. október 31., 18:01
nyomtat küld

A csütörtöki ünnepségen Kovács József főigazgató-főorvos kiemelte: megyei kórházban hasonló nagyságrendű beruházás nem történt az elmúlt száz évben. Az új tömb hatszintes lesz, alapterülete meghaladja a 12 ezer négyzetmétert. A beruházás költsége összesen 6,4 milliárd forint. Az EU-támogatás összege 5,684 milliárd forint, a forrást a kórház az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretéből hívhatja le, az önerő összege 631,65 millió forint.
   
A sebészeti tömb első emeletén hat, teljesen új központi műtő létesül, modern felszerelésekkel, ezekben hat orvosi szakma bonyolíthatja le műtéti programjait és az orvosi beavatkozásokat. Az épületben kap helyet a hemodinamikai labor, egy központi intenzív osztály és egy hotelszárny 169 aktív ággyal. Kovács József felidézte a Pándy Kálmán kórházban megvalósuló további fejlesztési programokat, amelyek összege a sebészeti tömb létesítésének költségével együtt meghaladja a tízmilliárd forintot.
   
Az ünnepségen részt vett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) térségi menedzsmentért felelős főigazgatósága részéről Reiter József főigazgató-helyettes, aki elismerően szólt a Pándy Kálmán kórház fejlesztési programjairól és az EU új költségvetési időszakára tervezett további beruházási célokról
   
Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester felhívta a figyelmet arra: a kórház meghatározó a gyulaiak életében. Az intézmény a város egyik legnagyobb foglalkoztatója 2193 dolgozójával, sok helyi kis- és közepes vállalkozás részére biztosít beszállítói piacot, és szerepe meghatározó a gyulai gyógy-idegenforgalmi szolgáltatásokban és az egészségturizmus fejlődésében.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések