ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Nyolcszázmillió forintot meghaladó közvilágítás-korszerűsítés indul Kecskeméten

Közel 840 millió forintból mintegy 5500 lámpatestet cserélnek LED-es fényforrásokra Kecskeméten, a fejlesztéssel járó jelentős energiamegtakarítás mellett a közvilágítás fényereje is megduplázódik az érintett utcákban – közölte a polgármester az MTI-vel.
Létrehozva: 2013. november 1., 13:09
nyomtat küld

Zombor Gábor tájékoztatása szerint egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően Kecskemét önkormányzata 839 millió 800 ezer forintból 5456 lámpatestet cserélhet korszerű LED-es fényforrásra. A Környezet és Energia Operatív Program keretéből kapott EU-forrás a bekerülési költség 85 százalékát fedezi, a munkák többi részét önerőből finanszírozza a város – tette hozzá, jelezve: a pályázati kiírás hálózatfejlesztésre nem, csak az 5 évnél régebbi lámpatestek cseréjére nyújt lehetőséget.
   
A Kecskemét közigazgatási területén lévő 11 909 darab lámpatestnek így két ütemben közel a felét korszerűsítik: az első körben 3056 darabot 351 millió forint, míg a második ütemben további 2402 darabot mintegy 489 forint támogatással. Zombor Gábor hangsúlyozta: a korszerűsítéssel elért megtakarítás összegét terveik szerint a közvilágítás további modernizálására fordítják.
   
A várhatóan 2014-ben kezdődő kivitelezés szinte a város teljes egészét érinti majd. A beépített teljesítmény átlagosan majdnem 50 százalékkal lesz kevesebb, míg az alacsonyabb fogyasztású LED-es fényforrásokkal a teljes lámpaállományra vetített energiafogyasztás 25 százaléka takarítható meg. Ezzel párhuzamosan a szolgáltatónak fizetendő rendszerhasználati díjak és a közvilágítás elosztási díjak is hasonló mértékben csökkennek – mondta Nagypál Sándor beruházásokért felelős alpolgármester, aki szerint az új rendszer üzemeltetése is olcsóbb lesz az eddiginél.
   
Kiemelte: éves szinten 88 millió forintot meghaladó megtakarításra számítanak a projekt befejezése után, miközben a LED-ek fényereje több mint duplája lesz a jelenleg használt fényforrásokénak. Az új lámpák közvetlenül az úttest és járda felületét világítják meg, így a fényszennyezés sem zavarja majd a lakókat. A helyettes vezető közölte: az önkormányzat tervei között szerepel a korszerűsítés során leszerelt, saját tulajdonú, még jó műszaki állapotban lévő világítótestek kihelyezése a gyengén ellátott területekre.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések