ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Vérbe fojtás

Ötvenhét éve, november 4-én „Mennydörgés” jelszóval megindult a „Forgószél” hadművelet, és több mint százezer szovjet katona tankokkal, önjáró lövegekkel, repülőegységek kíséretével lerohanta Magyarországot. A több hetes hősies fegyveres ellenállás után a világ legnagyobb szárazföldi hadserege vérbe fojtotta az 1956-os magyar forradalmat és szabadságharcot. Akkor is belső árulások és külföldi katonai segítség kellett ahhoz, hogy hazánk ne úgy élhessen, ahogyan a döntő többség akarta: szabadságban, függetlenségben, polgári demokráciában.
Létrehozva: 2013. november 4., 08:34
nyomtat küld

Mi folyik ma? A forradalmat leverők szellemi utódai, a megtorlás végrehajtóinak, haszonélvezőinek késői örökösei ma ugyanúgy élére állnak mindennek, ami Magyarországnak árthat, mert az árulás egy tőről fakad. A hatalom megszerzése minden áron – csalással, hazugsággal, hamisítással, erőszakkal –, akár a haza, a szülőföld kárára. Tudjuk, hogy a történelem mindent megold, és egyszer talán egyszer tisztábban látunk.

De bármilyen következtetéseket is von le az utókor 1956 kapcsán, nem szabad, hogy az egyéni és a politikai felelősség elsikkadjon. Valljuk be, maszatolás, felmentés, rehabilitálás folyik a rendszerváltás óta olyan emberek esetében is, akik valójában gyilkosok voltak, a forradalom vérbe fojtói, a várva várt szabadság elárulói. Fel kell tennünk a kérdést: ki, kik felelnek azért, hogy Magyarországot 1956. november 4-én a szovjet hadsereg megszállta, s pufajkába bújt ávéhásokkal együtt válogatás nélkül gyilkolták le a védtelen, szabadságukért küzdő magyarokat a fővárosban és vidéken egyaránt.

Ki és kik felelnek azért, hogy behívták az oroszokat, akik másodszor is rommá lőtték Budapestet? Kit terhel a felelősség azért, hogy a kiszolgáltatták hazánkat a Szovjetuniónak? Kinek a lelkén szárad, hogy a törvényes magyar kormány több tagját szovjet közreműködéssel elrabolták, száműzetésbe hajszolták? Kinek, kiknek állt érdekében, ki mondta ki a végső szót, hogy Nagy Imre miniszterelnököt és kormányának több tagját, bizalmasait kivégezzék, és sokukat börtönre, elhallgatásra ítéljék? Kik voltak ők? Nevezzük nevén a bűnösöket ötvenhét év után. A napokban az ATV-ben egy Kádárról szóló dokumentumfilmet vetítettek, érdekes módon annak a napnak az évfordulóján, amikor Kádár János eltűnt – elmenekült? – Nagy Imre kormányából, és szovjet elvtársakkal egyezkedett Magyarország elárulásáról, hogy az még a Nyugat elvárásainak is megfeleljen.

Két tűz közé került a magyar nép, mert amíg itthon felszámolták a forradalmárok és szabadságharcosok állásait, Nyugatról csak buzdítás érkezett: Tartsatok ki! Természetesen nem tudtak kitartani, győzött a túlerő. A film készítői bár megpróbáltak objektív képet rajzolni Kádár János politizálásáról, a kozmetikázás nem sikerült, mert Kádár a magyar nép szemében áruló maradt. A kommunisták véres diktatúrája, a megfélemlítés, a kivégzések, a verések, a börtönök, a besúgók és az ügynökhálózat országos kiépítése nem volt eredménytelen. Sikerült a középpolgárságot, az értelmiséget szétzilálni, egymás ellen fordítani. Sikerült a parasztságot gumibottal beverni a termelőszövetkezetekbe és a szervezett munkások még megmaradt rétegét annulálni. Vezető, fej nélkül maradt az ország. Az emberek többsége vagy hallgatott és beállt a sorba, vagy megpróbálta kiverni a fejéből a forradalmat. Esetleg ki is verték onnan.

Stefka István teljes írását a Magyar Hírlapban olvashatja.

(Magyar Hírlap, 2013. november 4.)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések