ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Novemberben kerül plenáris napirendre az "Erasmus +" és a "Kreatív Európa"

Az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága ma reggel nagy többséggel elfogadta az "Erasmus +" és a "Kreatív Európa" programokat. Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő a szavazást követően elmondta: ha a képviselők nem kívánnak változtatni a szövegen, a novemberi plenáris ülés végre pontot tehet a több mint egy éves jogalkotási folyamat végére.
Létrehozva: 2013. november 5., 13:52 | Utoljára frissítve: 2013. november 5., 13:53
nyomtat küld

Ma reggel a képviselők két jelentős jogalkotói dokumentumról is szavaztak a Kulturális és Oktatási Bizottságban: elfogadták az Unió ifjúsági, oktatási, képzési és sportprogramját, amely egy integrált programot javasol a 2014-2020 közötti hétéves időszakra, illetve az európai kulturális és kreatív ágazatok támogatását célzó Kreatív Európa keretprogramot. A két témában folytatott trialógusok szeptemberben lezárultak, és az Európai Parlament novemberi plenáris ülése első olvasatban fogadhatja el a jelenlegi megállapodásokat.

"Úgy gondolom, mindkét keretprogram esetén jó kompromisszumot értünk el, és a szöveget alapvetően olvashatóbbá tettük. Az Erasmus + alprogramjainak tekintetében ragaszkodtunk a már márkaneveknek mondható Erasmus, Comenius vagy Leonardo kifejezések megtartásához, hiszen a kedvezményezettek így ismerik ezeket. Elértük, hogy az ifjúsági programoknak saját költségvetési sora legyen, ezen belül a "Fiatalok lendületben" program nevének megtartását is. Vitát váltott ki a mesterképzésben részesülő hallgatók külföldi tanulmányait finanszírozó hitelgarancia-eszköz allokációjának a nagysága, amit azzal küszöböltünk ki, hogy az értéket a program félidejénél felül fogjuk vizsgálni " – értékelte a jelentéseket a néppárti politikus. A Kreatív Európa kapcsán Bagó hozzátette: "Fontos eredmény, hogy a keretprogram megalkotása során felhívtuk a figyelmet a kulturális örökség jelentőségére. Módosítói indítványaimnak köszönhetően az európai kulturális sokszínűség hangsúlyosan, az új keretprogram általános céljai között jelenik meg. Jelentős eredménynek tartom továbbá, hogy a művészek mobilitásának szükségességében is egyetértettünk a Tanáccsal".

(EPP-HungarianPress)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések