ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Az Európai Bizottság gazdasági előrejelzése szerint Magyarország jobban teljesít

Az Európai Bizottság közzétett gazdasági előrejelzése szerint szinte az összes gazdasági mutatóban további javulás várható Magyarországon a következő években: csökken a munkanélküliség és az államadósság, gyorsul a gazdasági növekedés, a költségvetési hiány pedig 3% alatt marad. Ez egyértelmű üzenet Európából: Magyarország ma jobban teljesít, mint korábban. Ez Magyarország és a magyar polgárok sikere - szögezte le közleményében a Magyar Néppárti Képviselőcsoport.
Létrehozva: 2013. november 5., 14:01
nyomtat küld

 Az Európai Bizottság ma közzétett átfogó őszi gazdasági előrejelzése alapján Magyarországon a költségvetési hiány idén a GDP 2,9%, 2014-ben 3%, 2015-ben pedig 2,7%-a lesz. A következő években az államadósság és a munkanélküliség is csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor nő a foglalkoztatottság és folyamatosan gyorsul a gazdasági növekedés üteme. Az adócsökkentés és a rezsicsökkentés hatására pedig nő a lakosság elkölthető jövedelme, amely pozitívan hat a fogyasztás növekedésére.

Kiemelkedő siker, hogy az EB előrejelzése alapján hazánknak nem csak sikerült kikerülnie a gazdasági válságból, de a következő években számos területen - mint például a munkanélküliség, az államadósság vagy a gazdasági növekedés - az európai átlagtól jobban fog teljesíteni.

Bár a Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt Magyarország súlyosan eladósodott, IMF-gyámság alá és a gazdasági és szociális összeomlás szélére került 2010-re, a Fidesz-KDNP kormány intézkedéseinek és a magyar polgárok erőfeszítéseinek köszönhetően az ország ismételten saját lábára állt: a pénzügyi helyzete stabilizálódott és ma már minden gazdasági mutatóban folyamatos javulás tapasztalható. Ennek egyik elismeréseként idén a Magyarország ellen 9 éve folytatott túlzottdeficit-eljárás is megszűnt, s így hazánk lekerült arról a szégyenpadról, ahová a Gyurcsány-Bajnai-kormányok korábban juttatták.

A Bizottság jelentése egyértelmű üzenet Európából: Magyarország ma jobban teljesít, mint korábban. Ez Magyarország és a magyar polgárok sikere.

(EPP-HungarianPress)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések