ajánlott oldalak

Varga: 2014 könnyebb év lesz a magyar családoknak

A fenntartható növekedési pálya stabilitását szolgálják azok a 2014-es költségvetést megalapozó törvények, amelyeket tegnap kezdett tárgyalni az Országgyűlés - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Ma Reggelben. Varga Mihály hozzátette: 2014 egy sokkal könnyebb év lesz a magyar gazdaság szereplői, így a magyar családok számára is, mint amilyen 2013 volt.
Létrehozva: 2013. november 6., 09:33 | Utoljára frissítve: 2013. november 6., 13:27
nyomtat küld

Legutóbbi előrejelzéséhez képest nagyobb növekedéssel és kisebb hiánnyal számol az Európai Bizottság a magyar gazdaság esetében. Számításaik szerint idén 0,7, jövőre 1,8 százalékos növekedés várható Magyarországon. A bizottság szerint idén és jövőre is tartható lesz az uniós hiánycél: a friss előrejelzésben 2013-ra 2,9, jövőre pedig 3 százalékos hiányt várnak. Tavasszal még ennél rosszabb számokat közöltek. Brüsszelben arra számítanak, hogy az idei 80,7 százalékról 2015-re 79,4 százalékra csökkenhet az ország GDP-arányos adóssága.

Varga Mihály az m1 Ma reggel című műsorában

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Ma reggelben arra hívta fel a figyelmet, hogy korábban az Európai Bizottság sokat kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját, most viszont kedvező véleményt fogalmaztak meg, Brüsszel elismerte az ország teljesítményét. A jövő évi büdzsé terve és keretszámai már megvannak, de megvalósulásához még harminc törvényt kell módosítani. Ezeket a költségvetést megalapozó törvényeket - amelyek a fenntartható növekedési pálya stabilitását szolgálják - tegnap kezdte tárgyalni az Országgyűlés.

A nemzetgazdasági miniszter a Ma Reggelben elmondta: ezek kisebb módosítások, amelyek a költségvetési törvény „megtámasztását” szolgálják. "Az ellenzék kifogásolta, hogy ezekben a jogszabályokban semmi meglepetés nincs. Én azt gondolom, ha egy gazdaság úgy tud működni, hogy nagy meglepetés nincs benne, az jó a háztartásoknak, a családoknak és a vállalkozásoknak" – fogalmazott Varga. A politikus szerint az Európa Bizottság elismerése azért fontos, mert az ország kívülről is kapott egy olyan megerősítést, hogy a magyar gazdaság egy fenntartható gazdasági pályára került. Varga Mihály azt is hozzátette: az elmúlt három év átalakításai után a 2014-es év már jóval könnyebb lesz a magyar gazdaság és a családok számára egyaránt.

(hirado.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ