ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Eddig a házak mintegy felébe költöztek be

Jelenleg 39 házban laknak az ócsai szociális lakóparkban, s további családok beköltözése várható a közeljövőben - tájékoztatta a település alpolgármestere csütörtökön az MTI-t.
Létrehozva: 2013. november 7., 11:46
nyomtat küld

Horváth Tamás (Fidesz) elmondta, hogy az első ütemben megépült 80 lakóházból eddig 39-et foglaltak el a devizahitelük miatt bajba jutott családok, s nemsokára érkezik még 3-5 pályázatnyertes család is. Az alpolgármester a lakópark esetleges bővítésével kapcsolatban úgy fogalmazott, senki sem jelentette még ki, hogy nem lesz második ütem, a munka folytatásáról tudomása szerint márciusban születhet döntés. A pályázati feltételek további könnyítése, illetve kiszélesítése esetén valószínűleg még többen érdeklődnének a lakópark iránt, s mielőbb benépesülhetne a terület - tette hozzá Horváth Tamás.
   
Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjának kommunikációs vezetője korábban egyebek mellett arról beszélt az MTI-nek, hogy a még üres épületekre az év végéig folyamatosan pályázhatnak az érdeklődők. A költözködést, a beilleszkedést a szeretetszolgálat szociális munkásai segítik, akik minden nap jelen vannak a lakóparkban.
   
Szólt arról is, hogy a szeretetszolgálat közreműködik az otthonaikat elfoglaló regisztrált munkanélküliek álláskeresésében. Többeknek már találtak munkát, néhányan pedig képzéseken vesznek részt. A kommunikációs vezető hozzátette: a munkába járást az önkormányzat által bérelt busz segíti, szerdánként ügyintéző-, szombatonként bevásárlójárat is közlekedik.
   
A már ott élő családokban átlagosan négy gyermek van. A teljes benépesülés után várhatóan több mint kétszáz gyermek lakik majd a lakóparkban. A szeretetszolgálat már most is kiemelt figyelmet fordít a kicsikre, rendszeresek a kézműves foglalkozások, az ügyességi versenyek, a gyerekek igényeihez igazodó délutáni programok – tette hozzá.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések