ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kiemelt cél a kkv-k versenyképességének növelése

A kormány kiemelt feladatának tekinti, hogy tovább növelje a kkv szektor bruttó hazai termékhez (GDP) való hozzájárulásának mértékét, ezért cél, hogy a jelenlegi 55,2 százalékos arányhoz képest 2020-ra a szektor 15-20 százalékkal nagyobb mértékben járuljon hozzá a GDP-hez - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerések átadásán csütörtökön Budapesten.
Létrehozva: 2013. november 7., 14:22 | Utoljára frissítve: 2013. november 7., 14:46
nyomtat küld

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a díjátadón a tárcavezető a kkv-k finanszírozása terén az elmúlt időszak eredményei között említette, hogy 2012 őszén jelentősen, 320 milliárd forintról 1200 milliárd forintra emelte a kormány az Eximbank garantált forrásoldali keretét, amellyel lehetővé vált, hogy a bank kiterjessze tevékenységét a hazai beszállítókra, illetve az exportcélú befektetéseket is finanszírozza.
   
Hozzátette: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kkv-k hitelezésének javítása érdekében indított Növekedési Hitel Programot - amelynek köszönhetően a vállalkozások legfeljebb 2,5 százalékos kedvezményes kamatozású hitelhez juthatnak - pedig mind a piac, mind a bankszektor üdvözölte, a program ezért tovább folytatódik 2000 milliárd forintos keretösszeggel. A kkv-k finanszírozási helyzetét tovább segítheti, hogy a kormányzat erősíteni kívánja a refinanszírozási hitelprogramokat, garanciaprogramokat és a Széchenyi Kártya Programot - olvasható a közleményben.
   
A "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerést Varga Mihály kezdeményezésére, az NGM szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában adják át. Októberben "A hónap beruházója" elismerést a Continental Automotive Hungary Kft. képviseletében Rábai Dániel ügyvezető igazgató, "A hónap kis- és középvállalkozása" díjat a Bervina Kft. ügyvezető igazgatójaként Bernáth Ágota, a Thermoflash Kft. által elnyert "A hónap induló vállalkozása" címet pedig Székely Sándor feltaláló vehette át.
   
A "Díj a sikeres vállalkozásokért" célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak Magyarország versenyképességének fokozásához, és példaként szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához - közölte a tárca.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések