ajánlott oldalak

Tanműhelyt adtak át Pécsen

Saját tanműhelyt létesített a dohányipari berendezések és alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.: a 160 millió forintból kialakított gyakorlati helyet Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke és Jürgen Krebs, a társaság ügyvezetője adta át Pécsett csütörtökön.
Létrehozva: 2013. november 7., 19:45 | Utoljára frissítve: 2013. november 8., 08:17
nyomtat küld

A német Hauni AG magyarországi leányvállalataként működő társaság azért döntött a beruházás mellett, hogy tanulói elmélyíthessék az iskolában szerzett tudásukat, és elsajátíthassák az alacsony darabszámban készülő speciális, minőségi alkatrészek készítéséhez szükséges magas szintű gyakorlati ismereteket.

Jürgen Krebs emlékeztetett, hogy a Hauni Hungaria 1994-ben, Sopianae Gépgyár csarnokainak és gépeinek megvásárlásával kezdte meg a termelést a baranyai megyeszékhelyen. Az elmúlt két évtized alatt a kft. gyártócsarnokainak összterülete 10 ezer négyzetméterről 45 ezerre, dolgozóinak száma 210-ről 1000-re nőtt. Hangsúlyozta, hogy a társaság a legmodernebb berendezésekkel a legmagasabb igényeknek is megfelelő alkatrészeket állít elő, köztük a Hauni újonnan fejlesztett termékeit, ezért költséghatékony működése nagyban függ a dolgozók képzettségétől.

Jakabucz Ildikó, a Hauni Hungaria másik ügyvezetője elmondta: a vállalat olyan hiányszakmák képviselőit foglalkoztatja nagy számban, mint a cnc-gépkezelő, a hegesztő, a gép- és a szerkezetlakatos. Hozzátette, hogy az elmúlt évhez képest idén megduplázták tanulóik létszámát, jelenleg a partnerintézményekből érkezett 38 fiatalt képeznek, akik közül idővel többen a cég alkalmazottai lehetnek. Az ügyvezető úgy vélte, Magyarországon elengedhetetlenül fontos a minőségi képzés annak érdekében, hogy az ország a közepes munkaerő költség mellett is versenyképes tudjon maradni.

Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere arról szólt, hogy a szakképzés átalakítását célzó kormányzati intézkedések, a duális képzés bevezetésének eredményeként az oktatás várhatóan jobban alkalmazkodik majd a gazdaság, a munkaerőpiac igényeihez.

(MTI-fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ